Nagyot meneteltek az iPad és Mac eladások Nyugat-Európában

HusztiD 2021.08.30. 09:55 iPad, Kiemelt hírek, Mac 0 db 94

A Canalys elemzőcsapata érdekes adatokat osztott meg az idei év második negyedéves felméréseiből. Mint kiderült, az Apple nagyot menetelt Nyugat-Európában, hiszen az átlagnál sokkal nagyobb ütemben fejlődtek.

Ha csak az iPad eladásokat nézzük, akkor ezen a piacon 73 százalékban nőtt az éves ráta. Az elemzők szerint ez az új, M1 chippel felszerelt iPad Pro modellek miatt tudható be, hiszen az Apple tabletjeire immáron nem csak egy kiegészítő termékként gondolnak az emberek, hanem egyfajta munkaeszközként, akárcsak egy Mac-re.

Amennyiben a PC eladásokat vizsgáljuk, akkor ezúttal túlteljesítette magát az Apple. Ameddig a vetélytársak átlagosan 8 százalékos növekedésre voltak képesek, addig az Apple 11 százalékos pluszt ért el. Feltehetően itt is az M1-es processzoral szerelt Mac-ek a felelősek, hiszen látványos teljesítménynövekedést hoztak az előző szériákhoz képest.

Kíváncsian várjuk, hogy a későbbiek folyamán miképp teljesít az Apple. A jelenlegi, Nyugat-európai számok bizakodásra adnak okot, de hogy a későbbiekben mennyire képes tartania magát az Apple-nek, az még kiderül.

Figyelem! Tavaszi kijelző és akkumulátor cserével vár az iDoki, ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!