Ilyen hatótávval és végsebességgel érkezhet az Apple Car

HusztiD 2021.02.03. 09:55 Apple Car, Kiemelt hírek 1 db 5 180

Apple-Car-specs-suggested

Nem újdonság, ha az Apple Carról esik szó, hiszen immáron évek óta olvashatunk különböző pletykákat a projektről. Az utóbbi hónapokban viszont egyre többet hallat magáról a téma, s ezúttal a jól ismert elemző, Ming-Chi Kuo árulta el, hogy szerinte milyen lehet az almások első elektromos autója.

Kuo úgy hiszi, hogy az Apple a Hyundai-jal együttműködve dobja piacra az első autóját. Az Apple Car várhatóan a gyártó úgynevezett E-GMP alvázát kapja meg, amibe már minden előre lesz telepítve. Ezek alapján várhatóan 300 mérföld (480 km) távolságot tesz meg egyetlen feltöltéssel, 1-ról 100 km/h-ra 3,5 másodperc alatt gyorsulhat, valamint 260 km/h lehet a végsebessége.

Ami nagyon érdekes, hogy az elemző szerint a gyorstöltésre is rágyúrnak. Elviekben 0-ról 80 százalékos kapacításra 18 perc alatt lesz feltölthető az autó, de nyilván ez akkor lesz igaz, ha a megfelelő töltőhálózatra csatlakoztatjuk az autót.

Ne feledjük, hogy ezek csak a Hyundai E-GMP alvázának az adatai. Amennyiben az almások valóban összefognak az autógyártóval, akkor várhatunk hasonló specifikációkat. Mivel egyelőre csak pletykákat olvashatunk, ezért ne vegyünk semmit sem készpénznek, hiszen az Apple Car így is esélyes, hogy csak 5-8 év múlva kerül piacra, addig pedig még sok minden változik majd.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. g - 2021.03.02. 20:59

    Ezt a kocsit most mutatták be, csak köze nincs az Apple-hoz:)

Szólj hozzá Te is!