Megfagyasztja a régebbi MacBook Pro modelleket a macOS Big Sur

HusztiD 2020.11.17. 15:55 Mac, macOS 1 db 274

macbookpro13large

Az Apple az előző hét folyamán tette elérhetővé legújabb operációs rendszerét, a macOS Big Sur-t. Az azóta eltelt napokban pedig egyre több felhasználói visszajelzés árasztotta el a vállalat fórumait, a Reddit-et és egyéb hasonló fórumokat.

A visszajelzések alapján az öregebb, a 2013-as és a 2014-es MacBook Próknál jelentkezik az a hibajelenség, hogy egyszerűen megfagy a rendszer. Csupán egy fekete kijelző jelenik meg, de sem a biztonságos mód nem hozható elő, sem pedig az újraindítás nem segít.

Egyelőre az Apple sem tudja a hiba pontos forrását, de feltehetően már dolgoznak az ügyön. Nem árt azt sem megjegyezni, hogy a szóban lévő MacBook Pro modellek az utolsók, melyek még a Big Sur támogatottságát élvezik.

Mi pedig csak javasolni tudjuk a korábbi MacBook Pro és egyéb idősebb Mac-kel rendelkező felhasználók számára, hogy még ne frissítsenek, ha még nem tették meg, s érdemes megvárni a Big Sur-nek egy későbbi kiadását.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Nephatum - 2020.11.17. 16:12

    Ez én 2017es modellem is megfagyasztja kikapcsolás előtt és programozás közben is sokszor meg meg akad. Remélem lesz rá fix.

Szólj hozzá Te is!