Megjelent az iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 és a tvOS 14!

HusztiD 2020.09.16. 22:36 iOS, iPad OS, Kiemelt hírek, tvOS, watchOS 1 db 2 426

ios14_ipados14_watchos7

Ahogyan azt a tegnap esti médiaeseményen megígérte Tim és csapata, úgy az Apple percekkel ezelőtt elérhetővé tette a legújabb iOS, iPadOS, watchOS és tvOS főrendszereket. A macOS Big Sur-re kicsit még várat magára, azonban hamarosan ez is elérhető lesz a felhasználók számára. Ne is húzzuk tovább a szót, nézzük milyen újdonságokat kaptak az új főrendszerek Apple hivatalos leírásai szerint.

iOS 14

Új funkciók érkeznek
az iOS 14-gyel.

Az iOS 14 teljesen új dizájnban hozza el neked a leggyakrabban hasz­nált funkciókat, hogy még könnyebben kihasználhasd a telódat.

Főbb jellemzők és fej­lesz­tések

Widgetek

Áttervezett widgetek

A widgeteket szebbre és információ­dúsabbra terveztük át, hogy még nagyobb hasznukat vehesd a mindennapok során.

Mindenhez van widgetünk

Újratervezett Apple-widgetet kapott az Időjárás, az Óra, a Naptár, a Jegyzetek, a Térképek, a Fitnesz, a Fotók, az Emlékez­tetők, a Részvények, a Zene, a Podcastok, a Tippek, az Akkumulátorok, a Képernyőidő, a Fájlok, a Parancsok és az Alkalmazás­javaslatok is.

Widgetek a főképernyőn

A főképernyőn bárhova elhelyezhetsz widgeteket, amelyekről egy pillantás alatt hozzájuthatsz a leg­fon­to­sabb információkhoz. Így egyszerűen szemmel tarthatod például a munkába járással eltöltött időt, a Naptáradban lévő programokat vagy azt, hogy mennyit mozogtál.

Widgetek többféle méretben

A widgeteknek már kicsi, közepes és nagy méretet is választhatsz, így magad szabhatod meg, hogy mennyi információt mutassanak.

Widgetgaléria

Mostantól egyetlen, központi helyen találod meg az Apple és a külső fejlesztők összes widgetjét. A galéria külön kategóriában mutatja a leg­népszerűbb widgeteket, vagyis azokat, amelyeket a legtöbben telepítenek és használnak.

Widgetpaklik

A widgetekből akár 10-et is egyetlen pakliba tehetsz, hogy a lehető legjobban kihasználd a helyet a főképernyődön. A widgetek pakliba rakásához csak rá kell húznod egyiket a másikra. Az egymáson lévő widgeteket lapozással nézheted meg.

Intelligens pakli

A widgetgalériából kiválasztható Intelligens pakli egy végiglapozható widgetcsoport, amely a készülék beépített gépi intelligenciájára támaszkodva, különféle tényezők – például időpont, helyszín vagy tevékenység – alapján hozza mindig előtérbe az adott pillanatban legalkalmasabb widgetet. Reggel például az Időjárás widgetje, napközben a Naptár eseményei, este pedig a munkából való hazautazás idejét mérő Apple Térképek widget kerülhet a pakli tetejére.

Fejlesztői API

A fejlesztők számára egy új API áll rendelkezésre, mellyel kihasználhatják az áttervezett widgetek nyújtotta új lehetőségeket, például a főképernyőre való kihelyezést vagy a legalkalmasabb időben való megjelenítést.

Alkalmazás­könyvtár

Alkalmazás­könyvtár a főképernyőn

Az Alkalmazáskönyvtár a főképernyő utolsó oldaláról továbblapozva elérhető új terület, amely egy könnyen átlátható és kezelhető közös nézetben auto­matikusan rendszerezi az összes appodat.

Automatikus kategorizálás

Az iPhone-on lévő összes app auto­ma­ti­ku­san közösségi, produktivitási, szórakoztató és más hasonló kategóriákba lesznek szétválogatva. A kategóriák pedig intelligensen sorba rendeződnek aszerint, hogy milyen gyakran használod az egyes appokat.

Javaslatok

A Javaslatok kategóriában az Alkalmazás­könyvtár olyan appokat mutat, amelyekről az időpont, a helyszín vagy a tevékenységed alapján feltételezhető, hogy épp használni szeretnéd.

Keresés

Az Alkalmazáskönyvtár tetején lévő keresősávot használva gyorsan meg­ta­lál­ha­tod a keresett appot. Ha a Keresésre koppintasz, betűrendben is megjelenítheted az appokat, hogy gyorsan végiggörgetve könnyebben megtaláld, amire szükséged van.

A főképernyő oldalainak elrejtése

A főképernyő egyes oldalait el is rejtheted, hogy minél hamarabb elérd az Alkalmazáskönyvtárat. Az App Store‑ból frissen letöltött appok auto­ma­ti­ku­san az Alkalmazás­könyvtárba kerülnek.

Nemrég hozzáadott dolgok

A legutóbb elindított App Clips alkal­mazások és az App Store‑ból nemrég letöltött appok külön kategóriát kaptak az Alkalmazás­könyvtárban, hogy egyszerűen megtaláld őket.

Kompakt kezelőfelület

Telefonhívások

A beérkező hívások banner formájában jelennek meg ahelyett, hogy elfoglalnák az egész képernyőt, így nem zavarnak meg abban, amit épp csinálsz. A banneren felfelé csúsztatva elutasíthatod a hívást, ha pedig lefelé húzod rajta az ujjad, további funkciókat érhetsz el, és egy koppintással fogadhatod is a hívást.

VoIP-hívások külső fejlesztésű appokban

Fejlesztői API-t biztosítunk ahhoz, hogy a Skype és hasonló appok is támogathassák a bejövő hívások kompakt megjelenítését.

FaceTime-hívások

A bejövő FaceTime-hívások bannerként jelennek meg ahelyett, hogy betöltenék az egész képernyőt. Csúsztass felfelé a banneren a hívások elutasításához, ha pedig lefelé húzod az ujjad, további FaceTime-funkciókat érhetsz el.

Kompakt keresés

Mostantól minden keresést egyetlen központi helyről indíthatsz el – akár appokat szeretnél megkeresni és elindítani, kontaktokat vagy fájlokat megtalálni, gyors információt kérni például az időjárásról vagy egy útvonalról, vagy megtudni valamit egy személyről vagy helyről. Emellett webes keresést is közvetlenül indíthatsz itt. Csak írd be a keresett kifejezést, és máris láthatod a találatokat, illetve megnyithatod a kapcsolódó webhelyeket.

Kép a képben

Mostantól egy másik app használata közben is nézhetsz videót vagy FaceTime-ozhatsz. Például amikor videohívásban vagy egy barátoddal, kereshetsz a naptáradban egy szabad időpontot, hogy találkozzatok, vagy kedvenc sorozatod új részének nézése közben is elolvashatod az e-mailjeidet.

Átméretezhető Kép a képben ablak

A Kép a képben ablakot ujjaid széttárásával vagy össze­csippentésével nagyobbra, illetve kisebbre állíthatod.

A Kép a képben ablak bármelyik sarokban elhelyezhető

A videóablakot húzással a képernyő bármelyik sarkába átteheted.

A Kép a képben ablak kis méretre állítása a képernyőn kívülre helyezéssel

Ha kihúzod a videóablakot a képernyőn kívülre, minimális módba teheted: ekkor csak a hangját hallod, míg egy másik app a teljes képernyőt használhatja.

Keresés

Legpontosabb találatok

A legrelevánsabb találatok – appok, kontaktok, hasznos információk, a Térképekben bejelölt látnivalók, webhelyek – a lista tetején jelennek meg, hogy egyszerűbben megtaláld, amire szükséged van.

Gépelés közben adott keresési javaslatok

Amint elkezdesz beírni valamit a keresőmezőbe, javaslatok jelennek meg alatta arra, hogy mit kereshetnél.

Gyors indítás

Elég beírnod egy app vagy webhely nevének első néhány karakterét, és már meg is nyithatod az Ugrás gombra koppintva.

Appon belüli keresés

Bizonyos appokban, köztük a Mailben, az Üzenetekben és a Fájlokban közvetlenül is indíthatsz keresést.

Keresés az interneten

Mostantól a neten is minden eddiginél könnyebben kereshetsz. Ahogy elkezdesz beírni valamit, a megjelenő lista elején már láthatod is a releváns webhelyeket és az internetes keresési javaslatokat, amelyek­kel gyorsan megnyithatod a Safarit a részletes webes kereséshez.

Üzenetek

Rögzített beszélgetések

Kedvenc beszélgetéseidet a lista elején rögzítheted, hogy bármikor gyorsan megtaláld őket. A legutóbb írt üzenetek jelzői, a Tapbackek és az írásjelzők mind animálva jelennek meg a rögzített beszélgetések ikonján. Ha pedig csoportos beszélgetést rögzítesz, a beszélgetés­ikon körül mozogva tűnik fel annak a három csoporttagnak az ikonja, akik legutóbb szóltak hozzá a témához.

Akár kilenc rögzített beszélgetés

Egyszerre akár kilenc rögzített beszélgetésed is lehet, amelyeket iOS-, iPadOS- és macOS-eszközeid folyama­tosan szinkronizálnak egymás között az Üzenetek alkal­mazásban.

Említések

Csoportos beszélgetésekben meg is szólíthatsz valakit, ha az üzenetedbe beírod a nevét. A különösen aktív csoportokat akár úgy is személyre szabhatod, hogy csak akkor kapj tőlük értesítést, ha valaki megemlít.

Direkt válaszok

Közvetlenül egy adott üzenetre is válaszolhatsz a csoportos beszélgetésekben. Az egymáshoz tartozó üzeneteket különálló nézetben is láthatod, hogy könnyebben követhesd a beszélgetés­szálakat.

Csoportfotó beállítása

Csoportos beszélgetéseidhez beállíthatsz egy – minden csoporttag számára látható – képet, ami lehet fotó, Memoji vagy emoji.

Memoji

Új frizurák

Memojidat most még többféle frizurával teheted egyedivé: a tíz új hajviselet között a férfikontyot, a fejtetőcopfot és a felnyírt, oldalra fésült fazont is megtalálod.

Új fejfedők

A fejfedők választéka 18 új darabbal, köztük biciklis sisakkal, nővérsapkával és úszósapkával bővült, hogy megmutathasd, mi a foglalkozásod vagy a kedvenc hobbid.

Új Memoji-matricák

A három új Memoji-matricával ölelést, ökölpacsit vagy akár elpirulást is küld­hetsz barátaidnak.

Újabb lehetőségek az életkor kifejezésére

A babaarcú fiatalságtól az aranyévekig hatféle új opcióból is választhatsz, hogy Memojid milyen életkort tükrözzön.

Még kifejezőbb Memojik

A Memojik és a Memoji-matricák még kifejezőbbek lettek továbbfejlesztett arc- és izomszerkezetüknek köszönhetően.

Arcfedők

Memojidat már egy választható színű arcfedővel is elláthatod, hogy megmutasd, mit viselsz az arcodon.

Térképek

Kerékpározás

A Térképek mostantól kifejezetten a kerékpársávokra, kerékpárutakra és kerékpárosbarát utakra irányítja a biciklizőket. Megtudhatod, mekkora szintkülönbségre számíts a teljes utadon, láthatod, hogy mennyire forgalmasak az egyes utcák, és beállíthatod, hogy a javasolt útvonalak kerüljék el a meredek emelkedőket vagy a lépcsőket.1

Útikalauzok

A közkedvelt márkák által létrehozott Útikalauzok remek javasla­tokkal szolgálnak arra, hogy mit érdemes megnézni a világ városaiban. A kalauzok segítségével felfedezheted a legjobb éttermeket, üzleteket, szórakozóhelyeket és látnivalókat. Az egyes kalauzokat el is mentheted, hogy később könnyen megtaláld őket. Automatikusan frissülnek az időközben hozzájuk adott helyekkel, így mindig a legújabb javaslatokból tájékozódhatsz.2

Útvonaltervezés elektromos járművekhez

Az elektromos járművel közlekedők is egyszerűen tervezhetnek útvonalat. A Térképek automatikusan töltési megállókat tervez az útvonalad mentén, sőt a feltöltési időt is bele­számítja az út várható időtartamába. Ha elektromos járművedet biztonságosan az iPhone-odhoz párosítod, a Térképek a pillanatnyi töltöttségi szintet és a szükséges töltőtípust is figyelembe véve tervezi meg a legjobb útvonalat.3

Torlódási zónák

A világ sok nagyvárosában, köztük Londonban és Párizsban is torlódási zónákkal igyekeznek csökkenteni a sűrűn beépített városrészek autóforgalmának mértékét. A Térképek megmutatja a torlódási zónákban fizetendő díjakat, de beállíthatod, hogy az útvonaltervezés során kerülje el ezeket a területeket.4

Új térképek még több országban

Idén további országokhoz tesszük elérhetővé új térképünket, köztük Kanadához, Írországhoz és az Egyesült Királysághoz is. Az új térkép részletesebb, élethűbb képet ad az utakról, épületekről, parkokról, jachtkikötőkről, strandokról, repülőterekről és egyéb helyekről.

Hely pontosítása

A Térképek még a gyenge GPS-vétellel rendelkező belvárosi területeken is gyorsan és rendkívül pontosan meghatározza a tartózkodási helyedet és azt, hogy merre nézel.

Sebességmérő kamerák

A Térképek jelzi, ha sebességmérő vagy közlekedésilámpa-figyelő kamerához közelítesz, és az egyes kamerák helyét a térképen is láthatod.

Fordító

Beszélgetés mód

A Fordítóval minden beszélgetés gördülékenyen megy. Forgasd el fekvő helyzetbe a telefont, és kettéosztott képernyő jelenik meg, amely külön-külön mutatja a párbeszéd két oldalát. Csak koppints a mikrofon gombra, és mondj valamit. Az automatikus nyelvfelismerés a képernyő megfelelő oldalán jeleníti meg az eredeti szöveg átiratát és a fordítást, amit ezt követően fel is olvas. A Beszélgetés módot a letöltött nyelvekkel internetkapcsolat nélkül is használhatod.

Kimondott szöveg fordítása

A készüléked fejlett gépi intelligenciáját használó funkcióval a hangosan kimondott szöveget is lefordíthatod másik nyelvre. Az app felismeri, hogy milyen nyelven van, amit mondtál, és a szöveges mellett hangos fordítást is ad. Ezt a fordítási funkciót a letöltött nyelvekkel internetkapcsolat nélkül is használhatod.

Beírt szöveg fordítása

A fordításhoz hasz­nált nyelvek mindegyikéhez alapból elérhető a billentyűzetük is, így ezeket nem kell külön letöltened, sem manuálisan átváltanod egyikről a másikra.

Kedvencek

A Kedvencek lapra mentett fordításokat később is egyszerűen megtalálod. A közelmúlt előzményeit is meg tudod nézni, és mentheted a frissen lefordított kifejezéseket.

Szemléltető mód

Ha elfekteted a telefonodat, nagyobb méretű lesz a lefordított szöveg. Így könnyebb elolvasni, és egyszerűbben kaphatsz segítséget.

Eszközön történő feldolgozás

A Fordítót teljes egészében offline is használhatod: a letöltött nyelvekre az app összes funkcióját alkalmazhatod, így nem kell kikapcsolnod az internetet a telefonodon, hogy teljesen privát maradjon egy beszélgetés.

Szótár

Ha a lefordított szövegben rákoppintasz egy szóra, elolvashatod a beépített szótárban szereplő meghatározását.

Támogatott nyelvek

A Fordító jelenleg a következő 11 nyelv bármely párosítását támogatja: angol, arab, brazíliai portugál, francia, japán, koreai, mandarin, német, olasz, orosz és spanyol.

Otthon

Javasolt automatizálások

Amikor új tartozékot veszel fel az Otthon appba, akkor az hasznos automatizálási lehetőségeket javasol hozzá. Így például beállíthatod, hogy a bejárati ajtó előtti lámpa esténként felgyulladjon, vagy hogy kinyíljon a garázsajtó, amikor hazaérkezel.

Otthon állapota

Az Otthon app tetején található új, vizuális állapot­jelzés egy helyen mutat minden olyan tartozékot, amely a figyelmedet igényli, fontos állapot­változást jelez, illetve amellyel gyorsan végezhetsz valamilyen vezérlő műveletet.

Az otthoni tar­tozékok vezérlői

Az otthoni tar­tozékok Vezérlő­központban található vezérlői mostantól dinamikusan javasolják neked azokat a tar­tozékokat és szcenáriókat, amelyeket a használati gyakoriságuk és az adott napszak alapján feltételezhetően vezérelni szeretnél. Reggel például a hálószoba világításához tartozó vezérlők és egy napindító üzenet jelenhet meg, amikor pedig este hazaérkezel, a bejárati ajtó zárjának és a kinti világításnak a vezérlőit láthatod. További tar­tozékokat és a napszaknak megfelelő szituációkhoz kapcsolódó funkciókat is elérhetsz az Otthon ikonra koppintva.

Adaptív megvilágítás intelligens izzókkal

A támogatott világítótestek mostantól a napszaknak megfelelően auto­ma­ti­ku­san tudják változtatni a szín­hőmérsékletüket a maximális kényelem és hatékonyság elősegítésére. Indítsd nyugalmasan a napot melegebb fényekkel, napközben használj hűvösebb árnyalatokat, hogy éber maradj és jobban tudj koncentrálni, este pedig iktasd ki a kék fényt, amikor lefekvéshez készülsz.5

Arcfelismerés videokamerákkal és ajtócsengőkkel

A biztonsági kamerák mostantól részletesebb értesítést adnak a ház körül zajló dolgokról: már nemcsak az emberek, állatok vagy járművek jelenlétét képesek felismerni, hanem azonosítani is tudják, akit megcímkézel a Fotók appban. Az embereket egyszerűen megcímkézheted, és személyenként adhatod meg, hogy kérsz-e értesítést a megjelenésükről.5

Felügyelt zónák megadása a videokamerákhoz és ajtócsengőkhöz

A HomeKit biztonságos videó funkcióval felügyelt zónákat határozhatsz meg a kamerád által befogott képen belül, hogy a kamera csak akkor rögzítsen videót vagy adjon értesítést, ha ezekben a zónákban mozgást észlel.5

Safari

BétaverzióWeblapfordítás

A Safariban már egész weboldalakat is egyszerűen lefordíthatsz. Ha a funkcióval kompatibilis weboldalt nyitsz meg, a Safari egy fordítási ikont jelenít meg a címmezőben. Erre az ikonra koppintva azonnal lefordíthatod az oldalt angol, brazíliai portugál, francia, kínai (egyszerűsített), német, orosz vagy spanyol nyelvre.6

Adatvédelmi jelentés a webhelyekről

Az Adatvédelmi jelentés gombra koppintva egy összefoglalót kaphatsz a felkeresett webhelyeken tevékenykedő összes olyan webhelyközi nyom­követőről, amelyet a Safari intelligens követésmegelőzési funkciója aktuálisan blokkol.

Jelszófelügyelet

A Safari most még biztonságosabbá teszi a böngészést: monitorozza a mentett jelszavaidat, és auto­ma­ti­ku­san felismeri azokat, amelyeket feltörhettek egy adatokkal való visszaélés során. Ehhez erős titkosítási technikák segítségével, biztonságos, privát módszerrel veti össze a jelszavaid származtatásait a feltört jelszavak egy listájával úgy, hogy nem fedi fel a jelszavad adatait még az Apple előtt sem. Ha feltört jelszót talál, kompatibilis webhely esetén fel­ajánlja, hogy térj át a biztonságosabb, Bejelentkezés az Apple-lel opció használatára, illetve auto­ma­ti­ku­san létrehozhat neked egy új biztonságos jelszót.

Teljesítmény

Villámgyors JavaScript-motorjával a Safari akár kétszer gyorsabb JavaScript-működést nyújt, mint az Android rendszeren futó Chrome böngésző.7

AirPods

Térhangzás

A térhangzás és a dinamikus fejkövetés mindig a megfelelő helyen tartja a hangcsatornákat – akkor is, ha elfordítod a fejed, vagy elmozdítod a készüléked.8 A térhangzási technológia irányított hangszűrők alkal­mazásával és a jobb és bal fülbe jutó hangfrekvenciák külön finombeállításával tudja a térben bárhol elhelyezni a hangokat, amivel magával ragadóan térhatású hangzást teremt. Az AirPods Pro és az iPhone giroszkópját és gyorsulásmérőjét használó térhangzási technológia egyszerre méri a fejed és a telefonod mozgását, majd ezek mozgási adatait összehasonlítva úgy rendezi át a hangteret, hogy akkor is a telefon maradjon a viszonyítási pont, ha elmozdítod a fejed.

Fejhallgató alkalmazkodása

Ez az új kisegítő funkció azzal javítja a zene, a filmek, a telefonhívások és a podcastok hangzását, hogy felerősíti a halk hangokat, és bizonyos frekven­ciákat a felhasználó hallásához igazít.9 A Fejhallgató alkalmazkodása funkció az AirPods Pro áttetsző módját is támogatja, mellyel hallhatóbbá teszi a halk beszédhangokat, a környezeti zajokat pedig az egyén hallás­képességének megfelelően hangolja át.

Automatikus készülékváltás

Az AirPodsot most még kényelmesebben használhatod Apple eszközeiddel, hiszen a fülhallgató automatikusan vált az ugyanahhoz az iCloud-fiókhoz párosított iPhone, iPad, iPod touch, Mac és Apple Watch között.10

Akkuértesítések

Az akkuértesítések jelzik, ha ideje feltöltened az AirPodsodat.

AirPods Pro Motion API

A Motion API jóvoltából a fejlesztők kihasználhatják az AirPods Pro iránymeghatározási, valamint gyorsulás- és forgássebesség-mérési képességét, ami sok más mellett játékok és edzésekhez készített appoknál lehet ideális.

App Clips

Az appok megismerésének új módja

Az App Clip egy egyszerűen felfedezhető és azonnal használható kis alkal­mazásrészlet – ami abban a pillanatban bukkan fel, amikor szükséged van rá, és egy adott feladat elvégzését szolgálja.

Pillanatok alatt használatba vehetők

Egy App Clip pontosan azért olyan kis méretű, hogy pár másodpercen belül készen állhasson a használatra. A teljes appokkal ellentétben nem igényel telepítést, ezért amint befejezed a használatát, el is tűnik a készülékedről.

Ott találod meg őket, ahol szükséged lehet rájuk

Sokféle módon indítható el egy App Clip: NFC-címkék megérintésével, QR-kódok beolvasásával, az Üzenetekből, a Térképekből és a Safariból, valamint az Apple adott App Cliphez egyedileg párosított, saját tervezésű App Clip-kódjainak használatával.

Elindítás egy NFC-címkéhez érintve

iPhone-odat egy NFC-címkéhez hozzáérintve elindíthatod a telefonon a kapcsolódó App Clipet.11

Elindítás QR-kód beolvasásával

QR-kódokhoz is társítható App Clip: ezt úgy indíthatod el, hogy a kódot beolvasod a QR-kódolvasó vagy a Kamera appal.12

Elindítás egy hivatkozásra koppintva a Safariban

Az interneten is találhatsz olyan hivatkozásokat, amelyekre a Safariban rákoppintva elindítható egy App Clip.

Elindítás a Térképekből

A kompatibilis helyek Térképekben megjelenő adatkártyáján egy gombot találsz, amellyel elindíthatod a helyhez kapcsolódó App Clipet.

Elindítás az Üzenetekből

Egy App Clipet az Üzenetek appon keresztül is egyszerű megosztani: a bejövő üzenetekből közvetlenül megnyithatod őket.

App Clip-kódok

Az Apple tervezésű App Clip-kódok az egyes App Clipekkel egyedileg párosított olyan azonosítók, amelyek segítségével egyszerűen meg­ta­lál­ha­tod, illetve a kívánt helyen és időben elindíthatod az alkal­mazásokat. Beolvashatod őket a kameráddal, vagy NFC használatával koppintásra indulnak.11 Támogatásukat az iOS 14 egy későbbi, még idén megjelenő szoftverfrissítésében bővítjük tovább.

Elindítás az Alkalmazáskönyvtár Nemrég hozzáadott kategóriájából

A legutóbb hasz­nált App Clips listát megtalálod az Alkalmazás­könyvtár Nemrég hozzáadott kategóriájában, ahonnan bármelyiket el is elindíthatod.

A teljes app letöltése

Miután kipróbáltál egy App Clipet, egyetlen koppintással letöltheted az app teljes verzióját.

Apple Payjel is használható

Az App Clips az Apple Payjel való vásárlást is lehetővé teszi, hogy ne kelljen bankkártyaadatokat megadnod.

Adatvédelem

Adatvédelmi információk az App Store-ban

Az App Store minden termékismertető oldala egy új szakasszal bővült, amelyből már az app letöltése előtt megtudhatod annak adatvédelmi gyakorlatát.13 A fejlesztők maguk szolgáltatnak közérthetően megfogalmazott információt az adatvédelmi gyakorlatukról, ideértve azt is, hogy milyen adatokat gyűjtenek, és hogy ezeket megosztják-e más cégekkel a tevékenységed követéséhez.

Alkalmazáson belüli követés szabályozhatósága és átláthatósága

A fejlesztők mostantól csak engedéllyel követhetik a tevékenységedet. A Beállításokban bármikor megnézheted ezeknek az appoknak a listáját, és módosíthatod az engedélyeiket.

Hozzávetőleges helyzet

Egy új beállítás lehetővé teszi, hogy a pontos helyadataid helyett csak a hozzávetőleges helyzetedet oszd meg az appokkal.

Korlátozott hozzáférés megadása a Fotókönyvtárakhoz

Eldöntheted, hogy csak bizonyos kiválasztott elemeket osztasz meg egy olyan appal, amely a fotóidhoz kér hozzáférést, vagy hogy a teljes fotótáradat elérhetővé teszed a számára.

Rögzítésjelző

Amikor egy app a készüléked mikrofonját vagy kameráját használja, az iOS az appban és a Vezérlő­központban is egy jelzőt jelenít meg.

Áttérés a Bejelentkezés az Apple-lel funkcióra

A fejlesztők felkínálhatják appjaikban azt a lehetőséget, hogy a felhasználó a meglévő appbeli fiókjáról a Bejelentkezés az Apple-lel funkcióra térjen át, amely új fiók létrehozása nélkül is fokozott biz­ton­sá­got, adat­védel­met és kényelmet biztosít számára.

Még több újdonság

Kisegítő lehetőségek

VoiceOver-észlelés

A készülék gépi intelligenciája a képernyőn megjelenő bizonyos elemek felismerése esetén olyan appokhoz és webes tartalmakhoz is VoiceOver-támogatást ad, amelyek beépítetten nem támogatják ezt a kisegítő funkciót.

VoiceOver-észlelés: képleírások

A VoiceOver egész mondatos hangos leírást ad az appokban és a weboldalakon található képekhez és fotókhoz.

VoiceOver-észlelés: szöveg felismerése

A VoiceOver kimondja a képeken és fotókon felismert szöveget.

VoiceOver-észlelés: képernyőelemek felismerése

A VoiceOver auto­ma­ti­ku­san felismeri a kezelőfelület elemeit, hogy akadály­mentesebbé tegye az appokat a bennük való navigálás megkönnyítésével.

Fejhallgató alkalmazkodása

Ez az új kisegítő funkció azzal javítja a zene, a filmek, a telefonhívások és a podcastok hangzását, hogy felerősíti a halk hangokat, és bizonyos frekven­ciákat a felhasználó hallásához igazít.9 A Fejhallgató alkalmazkodása funkció az AirPods Pro áttetsző módját is támogatja, mellyel hallhatóbbá teszi a halk beszédhangokat, a környezeti zajokat pedig az egyén hallás­képességének megfelelően hangolja át.

Hangfelismerés

A hangfelismerési funkció a készüléken működő gépi intelligenciát felhasználva értesítést küld a környezetben elhangzó riasztásokról azoknak a felhasználóknak, akik ezeket nem hallanák meg. Az iPhone, az iPad és az iPod touch olyan figyelmeztető jelzésekről képes értesíteni, mint például a tűzjelző vagy az ajtócsengő.

Koppintás hátul

Az iPhone hátlapján leadott dupla vagy tripla koppintással a kisegítő lehetőségeket igénylő felhasználók gyorsan és egyszerűen végrehajthatják a leggyakrabban hasz­nált műveleteket: megnyithatják a Nagyítót vagy akár úgy is elindíthatják a VoiceOvert, hogy az iPhone a zsebükben van. Ez a funkció a Vezérlő­központhoz vagy akár a Kapcsolóvezérlés kisegítő lehetőségekre koncentráló műveleteihez is hozzárendelhető.14

Jelnyelvet használók kiemelése

A FaceTime-ban már beállítható, hogy felismerje, ha egy csoportos hívásban valaki jelnyelvet használ, és feltűnőbben jelenítse meg ezt a résztvevőt a többiek számára.

App Store

Az appok fontos adatai

Az egyes appokról egy gyorsan áttekinthető, görgethető nézetből tudhatod meg a leg­fon­to­sabb adatokat: például a felhasználók értékeléseit, a korhatár-besorolást, a kategóriát vagy játékok esetén a kontrollertámogatást.

Családi előfizetések

Az App Store egyes appjaihoz mostantól a családod minden tagjával közösen használható előfizetést vásárolhatsz. A programban részt vevő appok előfizetéseit a Családi megosztás csoport tagjai használhatják közösen.

Apple Arcade

Barátok körében kedvelt játékok ajánlása

Az Apple Arcade és a Játékok lapon is közvetlenül megtalálod azokat az Apple Arcade-játékokat, amelyek­kel a Game Center-beli ismerőseid a leg­többet szeretnek játszani.

Eredmények

Az Apple Arcade játékismertető oldalain láthatod az adott játékban elérhető összes célt és mérföldkövet, és azt is, hogy te meddig jutottál el benne.

Játék folytatása

Az Apple Arcade lapon bármelyik esz­kö­zö­dön meg­ta­lál­ha­tod és elindíthatod azokat a játékokat, amelyek­kel a legutóbb játszottál.

A teljes játékkatalógus megjelenítése és a játékok szűrése

Böngészhetsz a teljes Apple Arcade-katalógusban, vagy rendezheted és szűrheted a játékokat többek között megjelenési dátum, frissítések, kategória és kontrollertámogatás szerint is.

Játékon belüli Game Center-irányítópult

A játékon belüli irányítópultról bármikor egy pillantással megtudhatod, hogy te és ismerőseid meddig jutottatok a játékban. Az irányító­pultról egyebek közt Game Center-profilodat, eredményeidet és az eredménytáblákat is gyorsan elérheted.

Hamarosan megjelenő játékok

Az elsők között kaphatsz ízelítőt a hamarosan érkező Apple Arcade-játékokból, és azonnal letöltheted őket, amint megjelennek.

Kiterjesztett valóság

ARKit: Location Anchors

Az AR-élmények konkrét földrajzi koordinátákra is elhelyezhetők, így világszerte rengeteg számodra érdekes helyszínen találkozhatsz velük – városokban, híres látnivalók közelében, sőt akár a lakóhelyed közvetlen környékén is.15

ARKit: Kiterjesztett arckövetés-támogatás

Az arckövetés támogatását kiterjesztettük minden A12 Bionic chipes és újabb készülékre, így még több felhasználó élvezheti az olyan AR-élményeket is, amelyek csak az elülső kamerán keresztül működnek.

RealityKit: Videótextúrák

A RealityKitben létrehozott jelenetek és virtuális objektumok bármely részén elhelyezhető videótextúrák életre keltik az objektumokat, felületeket és szereplőket.

Kamera

Még gyorsabb egymás­utánban készíthető képek

Az eddigiekhez képest 90%‑kal gyorsabban16 készíthetsz fotókat – másodpercenként akár 4-et is.16 Az első kép elkészültéig eltelt idő akár 25%-kal,16 a két kép elkészülte között eltelt idő pedig – Portré módban – akár 15%-kal lehet rövidebb.16 Ha bekapcsolod a fotók gyors egymás­utánban való készítésére kihegyezett új beállítást, a Kamera app intelligensen módosítja a kép­feldolgozást, hogy még szaporábban készíthesd a fotókat, és egyetlen jó pillanatot se szalassz el.

QuickTake-videók iPhone Xr és iPhone Xs telefonokon

Mostantól iPhone XR, iPhone XS és iPhone XS Max készülékeken is rögzíthetsz QuickTake-videókat Fotó módban.

Gyorskapcsolók Videó módban

Már az összes iPhone-modellen elérhetők azok a gyorskapcsolók, amelyek­kel Videó módban a videó felbontását és képkockasebességét lehet változtatni.

Hasznos új funkciók Éjszakai módban való fotózáshoz

Az iPhone 11 és az iPhone 11 Pro kamerája Éjszakai módban való fényképezéskor a giroszkópot használó segédjelzőket jelenít meg, hogy könnyebb legyen stabilan tartani a telefont a felvétel elkészültéig. További újdonság, hogy a felvételek elvetéséhez már nem kell megvárnod, hogy elkészüljenek – ezt már a készítésük közben is megteheted.

Expozíció­kompenzációs szabályozó

Mostantól a fotózás vagy videózás teljes idejére fixálhatsz egy expozíció­kompenzációs értéket, és eközben az egyes felvételekhez külön rögzítheted a kamera fókuszát és expozícióját.17

Sorozat­fotók és QuickTake-videók készítése a hangerőgombokkal

Egy új beállítás lehetővé teszi, hogy a hangerőnövelő gomb megnyomásával készíthess sorozat­fotókat, a hangerő­csökkentő gombbal pedig – az e funkciót támogató készülékeken – QuickTake-videókat.17

Az előlapi kamerával készített fotók tükrözése

A Beállításokban található új kapcsoló lehetővé teszi, hogy tükrözött szelfiket készíts, és az elülső kamera előnézete is már eleve tükrözött képet mutasson.

Továbbfejlesztett QR-kódolvasás

A QR-kódok olvasásán végzett fej­lesz­tések jóvoltából könnyebben olvashatod be akár az egyenetlen felületű tárgyakra simuló vagy a kisebb méretű kódokat is.

FaceTime

Kép a képben

A Kép a képben funkció már a FaceTime-hívásokhoz is elérhető, így más appok használata közben is láthatod a beszélgetőpartneredet.

Még jobb minőségű videó

A FaceTime-videók mostantól még jobb minőségűek – akár 1080p felbon­tásúak is lehetnek az ezt támogató készülékeken.

Jelnyelvet használók feltűnőbbé tétele

A FaceTime-ban már beállítható, hogy felismerje, ha egy csoportos hívásban valaki jelnyelvet használ, és feltűnőbben jelenítse meg ezt a résztvevőt a többiek számára.

Szemkontaktus

A FaceTime-videohívások mostantól még jobban fognak hasonlítani az élő beszélgetéshez: beállíthatod, hogy a másik fél akkor is úgy lássa, hogy szemkontaktusban vagytok, ha a kamera helyett a kijel­zőre nézel.

Családi funkciók

Külső appokhoz vásárolt előfizetések megosztása

A fejlesztők már beépíthetik alkal­mazásaikba a Családi megosztás funkció támogatását az appon belüli vásárlásokhoz és előfizetésekhez, így elég lehet egyszer megvásárolnod valamit az App Store-ból ahhoz, hogy családod minden tagja használhassa azt.

Fájlok

APFS-titkosítású meghajtók támogatása

A Fájlok app az APFS-titkosítással ellátott külső meghajtókat is támogatja. Elég beírnod a jelszót, hogy hozzáférj a meghajtó tartalmához.

Egészség

Személyre szabott alvásidőszak

Az Egészség app új funkciói segítségével elérheted, hogy többet tudj aludni, és ezzel javítsd az egészségedet. Megadhatod, hogy éjszakánként mennyit szeretnél aludni, majd ennek alapján beütemezheted minden napra a lefekvési és felkelési időt.

Alvásra való hangolódás

Az Alvásra való hangolódás funkcióval személyre szabott rutint alakíthatsz ki a lefekvésre való felkészüléshez és az alvási célod teljesítéséhez. A funkció beállításakor többféle tevékenység közül választhatod ki, hogy mi segítsen ellazulni lefekvés előtt. Ez lehet például egy szcenárió aktiválása az Otthon appban, nyugtató hangok lejátszása vagy a kedvenc meditációs alkal­mazásod elindítása. Tetszőlegesen beállíthatod, hogy a lefekvési idő előtt mennyi ideig tartson az alvásra hangolódási tevékenység. Az Alvásra való hangolódás bekapcsolásával a megadott időtartamra az Alvás mód és a Ne zavarjanak funkció is bekapcsol iPhone-odon. Ha nem a beütemezett időpontban fekszel le, az Alvásra való hangolódás aktiválását későbbre halaszthatod, vagy kikapcsolhatod a funkciót arra az estére.

Alvás mód

Ha Alvás módba teszed iPhone-odat, bekapcsol rajta a Ne zavarjanak funkció, így éjszaka nem fognak felébreszteni a hívások, üzenetek és értesítések. Az Alvás mód emellett a kijel­ző fényerejét is lejjebb veszi, és megjeleníti a dátumot, az időt, a másnap reggeli ébresztést és az alvásra hangolódáshoz általad beállított tevékenységet. A Bezárás gombra koppintva ideiglenesen kiléphetsz az Alvás módból. A telefon később auto­ma­ti­ku­san vissza fog váltani az Alvás mód képernyőjére. Az Alvás módból az általad megadott ébresztési időben lép ki a készülék, de a Vezérlő­központban teljesen ki is kapcsolhatod.

Új adattípusok az Egészség appban

Az Egészség app mostantól még többféle adatot tud rögzíteni, például tüneteket, valamint egészségügyi nyilvántartási, mozgáskövetési és EKG-adatokat.18 Ezeket az új adattípusokat meg is nézheted az Egészség appban.

Egészség-ellenőrzőlista

Az új Egészség-ellenőrzőlista funkcióval minden eddiginél egyszerűbben kezelheted a neked leg­fon­to­sabb egészségfigyelő funkciókat. Az ellenőrzőlista egy központi felület, amelyen követheted és kezelheted az általad hasz­nált egészségügyi és biztonsági funkciókat, megnézheted, hogy melyek vannak engedélyezve az iPhone-odon és az Apple Watchodon, innen közvetlenül be is kapcsolhatod őket, valamint azt is láthatod, hogy mikor voltak legutóbb frissítve.

Hallásmegóvás

Értesítünk, és a biztonságos szintre csökkentjük a fejhallgatód hangerejét, ha eléred az Egészségügyi Világszervezet által javasolt maximális heti hangerődózist.

Nemzetközi funkciók

Új kétnyelvű szótárak

A rendszernek már francia–német, indonéz–angol, japán–egyszerűsített kínai és lengyel–angol kétnyelvű szótára is van.

Wubi-billentyűzet (Kína)

Az iPhone-on már a Wubi beviteli módszer is használható, így azok is minden eddiginél gyorsabban tudnak gépelni, akik ezt a módszert szokták meg.

Új betűtípusok indiai nyelvekhez

Az indiai betűtípusok készletéhez 20 új dokumentum-betűtípust adtunk, emellett a 18 meglévő betűtípusnál kibővítettük a formázási lehetőségeket, hogy még többféle vastagságot, illetve dőlt betűt is választhass.

Teljes kijel­zős effektek indiai honosított megfelelője

Az Üzenetekben 22 indiai nyelv használata esetén a bizonyos jókívánságok, üdvözletek küldésekor megjelenő teljes kijel­zős effekteknek mostantól a honosított megfelelője jelenik meg.

Nem latin betűs nyelvek karaktereit tartalmazó e‑mail-címek támogatása a Mailben

Bizonyos nem latin betűs nyelvek (hindi, japán, kínai, koreai, orosz és thai) karaktereit tartalmazó e‑mail-címeket is használhatsz üzenetküldéshez és -fogadáshoz.

Indiában elérhető intelligens letöltések

Már indiai Siri-hangokat és szoftver­frissítéseket is le lehet tölteni, és az Apple TV+ műsorai most először mobilkapcsolaton keresztül is letölthetők és streamelhetők.

Automatikus javítás ír és norvég nyelven

Az automatikus javítás már az ír és a nynorsk nyelvet is támogatja.

Újratervezett japán kana billentyűzet

A japán kana billentyűzet újratervezett szám- és szimbólum­beviteli területén már egyszerűbben lehet begépelni az ugyanazon számjegyet egymás után többször tartalmazó számokat.

SMS-ek szűrése Kínában és Indiában

Az Üzenetek app a készüléken működő gépi intelligenciát felhasználva képes kiszűrni a kéretlen SMS-üzeneteket, majd a Promóciók, a Banki értesítések vagy a Levélszemét mappába rendezi őket, így könnyebben rendet tarthatsz a beérkezett üzenetek között.

Billentyűzet

Diktálás

Azáltal, hogy minél többet használod a billentyűzet diktálási funkcióját, a működése egyre pontosabbá válik. Személyes adataidat biztonságban tudhatod: a feldolgozás teljes egészében az eszközön történik. A kereséseket kiszolgálóalapú diktálás segíti.19

Emojik keresése

Az emoji-billentyűzet új kereső­mezőjével egyszerűen meg­ta­lál­ha­tod az alkalomhoz legjobban illő emojit. Írj be valamilyen egyszerű leíró szót vagy kifejezést, például azt, hogy „szív” vagy „mosolygó arc”, és látni fogod az összes olyan emojit, amire illik a leírás.

Kontaktok adatainak automatikus kitöltése külső appokban

Ahelyett, hogy az egész kontaktlistádat előre megosztanád egy külső fejlesztésű appal, elég csak az adott kontaktod nevét beírnod, hogy auto­ma­ti­ku­san kitöltődjenek a telefonszámát, lakcímét vagy e-mail-címét kérő mezők. Ez az automatikus kitöltés a készüléken helyben történik, és a funkció addig nem osztja meg a kontaktadatokat a külső appok fejlesztőivel, amíg nem adod ehhez a beleegyezésedet.

Automatikus javítás ír és norvég nyelven

Az automatikus javítás már az ír és a nynorsk nyelvet is támogatja.

Újratervezett japán kana billentyűzet

A japán kana billentyűzet újratervezett szám- és szimbólum­beviteli területén már egyszerűbben lehet begépelni az ugyanazon számjegyet egymás után többször tartalmazó számokat.

Wubi-billentyűzet (Kína)

Az iPhone-on már a Wubi beviteli módszer is használható, így azok is minden eddiginél gyorsabban tudnak gépelni, akik ezt a módszert szokták meg.

Zene20

Hallgatás most

Az Apple Music új kezdőlapján egy helyen találod meg kedvenc dalaidat, előadóidat, lejátszási listáidat és válogatásaidat, hogy kényelmesen böngészhess közöttük és hallgathasd őket. A Hallgatás most lap tetején lévő Top ajánlatok részben a zenei ízlésedet tükröző javaslatokat találsz. Az Apple Music az általad hallgatott zenék alapján idővel megtanulja, mi mindent szeretsz, és ennek alapján adja javaslatait.

Automatikus lejátszás

Az Apple Music mostantól mindig továbbjátssza a zenét – ha véget ér egy dal vagy egy lejátszási lista, az automatikus lejátszási funkció hasonló számokat keres, hogy folyama­tosan szóljon a zene.

Továbbfejlesztett keresés

A teljesen megújult keresőfunkció műfaj, hangulat és tevékenység szerinti kategóriákban ajánl hallgatnivalókat a figyelmedbe, és már gépelés közben hasznos javasla­tokkal segít, hogy minél pontosabb találatokat kapj.

Könyvtár szűrése

A könyvtáradban most még gyorsabban találhatsz meg előadókat, albumokat, lejátszási listákat és egyéb elemeket. A könyvtár egyes szakaszaiban lefelé csúsztatással érheted el a szűrési lehetőségeket.

Jegyzetek

Praktikusabb műveletmenü

Az áttervezett művelet­menüben gyorsan eléred az olyan főbb műveleteket, mint a zárolás, a szkennelés, a rögzítés és a törlés.

Összecsukható Rögzített szakasz

A rögzített jegyzetek listáját szükség szerint összecsukhatod vagy kinyithatod.

Legpontosabb találatok a keresésben

A Legpontosabb találatok nevű új szakasz kiemeli számodra a legrelevánsabb találatokat.

Alakfelismerés

Ha vonalat, ívet, vagy valamilyen alakzatot – például szívet, csillagot vagy nyilat – rajzolsz, csak állítsd meg a kezed a rajzolt elem végén, és az auto­ma­ti­ku­san átvált az ideális formára.

Szövegstílus gyors változtatása

Mostantól az Aa gomb hosszú megnyomásával közvetlenül érhetsz el olyan stílusopciókat, amelyek­kel például félkövérré, dőlt betűssé vagy címsorrá alakíthatod a szöveget.

Továbbfejlesztett szkennelés

A tökéletesített dokumentum­szkennelő funkció és a pontosabb automatikus körbevágás jobb minőségű dokumentum­képeket eredményez.

Fotók

Szűrés és rendezés

Gyűjteményedet már kedvencekre, szerkesztett elemekre, videókra vagy fotókra is szűrheted. Ezenkívül bármely albumodban – a megosztottakban is – úgy is sorba rendezheted a fel­vételeket, hogy a legrégebbiek vagy a legújabbak legyenek elöl.

Egyszerű, gördülékeny navigálás

A Fotóknak most még több nézetében, így az Albumokban, a Kedvencekben, a Média­típusokban és a Megosztott albumokban is használhatod a nagyító és kicsinyítő funkciót, hogy gyorsan megtaláld a keresett fotókat és videókat.

Live Photo képek lejátszása stabilizálással

Az iOS 14 vagy iPadOS 14 rendszerű eszközzel készített Live Photo képek automatikus lejátszásához a Fotók az eddiginél jobb stabilizálást használ az Évek, a Hónapok és a Napok nézetben.

Háttérinformáció megadása a fotókhoz és videókhoz felirattal

A fotókat és videókat háttér­információval szolgáló felirattal láthatod el. A feliratokat megnézheted és szerkesztheted, és a Keresés lapon egyszerűen meg is találhatod őket. Ha be vagy jelentkezve az iCloud-fotók szolgáltatásba, a feliratokat minden eszközöd folyama­tosan szinkronizálja egymás között.

Az Emlékek funkció fejlesztései

Az Emlékek most még találóbban válogatja ki a fotókat és videókat, és az emlékfilmek lejátszásakor jobb a video­stabilizálás. Emellett nagyobb lett azoknak az aláfestő zenéknek a választéka, melyek auto­ma­ti­ku­san igazodnak az emlékfilmek hosszához, illetve a fekvő és álló tájolású felvételek közötti váltáskor jobban működik a képek befoglalása.

Újratervezett képválasztó az appokban

Minden eddiginél egyszerűbben keresheted meg és választhatod ki a képeket a különféle appokban – például az Üzenetekben, a Mailben, a Safariban és külső fejlesztésű appokban is – elérhető újratervezett képválasztóval. A Fotók appban is ugyanezzel az okos keresőfunkcióval találhatod meg a fotókat és videókat, és könnyedén választhatsz ki egyszerre több képet is.

Podcastok

Intelligensebb Hallgatás most lap

A Hallgatás most lap új szakasszal bővült, amelyen a soron következő epizódokat találod meg. Innen bármikor egyszerűen felveheted a fonalat az utolsó meghallgatott epizódtól. A lapon kedvenc podcastjaid legújabb epizódjai mellett javaslatokat is találhatsz, hogy milyen új műsorokat lenne érdemes kipróbálnod.

Emlékez­tetők

Emlékez­tetők hozzárendelése

Emlékeztetőt rendelhetsz azokhoz, akikkel listákat osztasz meg. Ez nagyszerű módja a feladatok egymás közötti felosztásának: mindenki tudni fogja, hogy kinek mi a dolga, így biztosan senki sem feledkezik meg teendőiről.

Új emlékeztetők létrehozása a listák képernyőjéről

iPhone-on már be sem kell lépned egy listába ahhoz, hogy új emlékeztetőt hozz létre: ezt közvetlenül a listák képernyőjén is megteheted.

Intelligens dátum- és helyjavaslatok

Az Emlékez­tetők auto­ma­ti­ku­san javasol dátumot, időpontot és helyszínt a korábban létrehozott hasonló emlékeztetők alapján.

Több emlékeztető szerkesztése egyszerre

Egyszerre több emlékeztetőt is megjelölhetsz befejezettként, elláthatsz jelzővel vagy más dátumra és időpontra állíthatsz át.

Emoji a listádra

Egyedi megjelenéssel láthatod el listáidat – emojival vagy az új szimbólumok egyikével jelölheted meg őket.

Intelligens listák rendszerezése

Az intelligens listák átrendezésével vagy elrejtésével saját igényeidhez alakíthatod az Emlékez­tetők appot.

Továbbfejlesztett keresés

Már emberekre, helyekre, sőt akár a jegyzeteid tartalmára is rákereshetsz, hogy megtalálj egy emlékeztetőt.

Javított dátum- és időpontválasztó

Az új naptármenüvel még egyszerűbben választhatod ki emlékeztetőidhez a megfelelő dátumot és időpontot. Egyben megjelenítheted az egész hónapot, és könnyedén végiggörgethetsz a hónapokon és az éveken.

Beállítások

Alapértelmezett e-mail- és böngésző appok beállítása

Beállíthatod, hogy melyik böngésző és e-mail-app induljon el alapértelmezés szerint akkor, ha hivatkozásra koppintasz, illetve ha új üzenetet szeretnél írni.

Parancsok

Automatizálási javaslatok

A Parancsok app mostantól a felhasználói szokásaid alapján automatizálási javasla­tokkal igyekszik megkönnyíteni a feladataid elvégzését.

Mappák

A mappákkal egyszerűen rendszerezheted a parancsaidat. Ráadásul bármelyik mappát felveheted widgetként a Főképernyőre.

Kompakt dizájn

A Parancsok appból, a Siri-javaslatokból, a megosztás lapról, a Kisegítő lehetőségekből vagy a Főképernyő új Parancsok widgetjéből futtatott parancsok mostantól új, kompakt nézetben nyílnak meg, így sosem veszíted el a fonalat.

Új automatizált feladatindítók

A parancsok automatikus futtatását például e-mail vagy SMS beérkezéséhez, Alvó módba való váltáshoz, az akkumulátor töltöttségi szintjéhez, egy app bezárásához vagy az eszköz áramforráshoz csatlakoztatásához, illetve abból való kihúzásához is kötheted. A napszakhoz kötött indítók pedig már felhasználói megerősítés nélkül is futhatnak.

Az Alvásra hangolódás parancsai

Az Alvás módból egy koppintással elérhető és gyorsan beállítható parancsokkal te is úgy alszol majd, mint a bunda.

Hangjegyzetek

Mappák

Hangjegyzeteidet már mappákba is rendezheted.

Intelligens mappák

Az intelligens mappák auto­ma­ti­ku­san szétválogatják a hangjegyzeteket az Apple Watchcsal készítettekre, a nemrég töröltekre és a kedvencekre.

Kedvencek

Jegyzeteidet megjelölheted kedvencként, hogy később gyorsan megtaláld őket.

Felvételek javítása

A Felvételek javítása funkció egyetlen koppintásra csökkenti a felvételek háttérzaját és beltéri visszhangját.

Időjárás

A következő órában várható csapadék

Egy diagramon percről percre követheted, hogy a következő egy órában milyen intenzitású eső vagy hóesés várható. A funkció csak az Egyesült Államokban érhető el.

Veszélyes időjárási jelenségek

Az Időjárás app és widgetjei megjelenítik azokat a riasztásokat, amelyeket a hatóságok bizonyos veszélyes időjárási jelenségek, például tornádók, hóviharok vagy villám­áradások esetén adnak ki. A funkció az Egyesült Államokban, Európában, Japánban, Kanadában és Ausztráliában használható.

Jelentős változások

Az Időjárás widget jelzi, ha az időjárás jelentősen melegebb, hidegebb vagy nedvesebb lesz a következő napon.

Többnapos csapadék-előrejelzés

A többnapos időjárás-előrejelzés már azt is mutatja, hogy az egyes napokon mekkora a csapadék valószínűsége.

iPadOS 14

Új lehetőségek.
Csak az iPaden.

Az iPadOS ugyanarra a szilárd alapra épít, mint az iOS, miközben kifejezetten az iPad képességeire kifejlesztett funkciókat is kínál. Idén ősszel az iPadOS 14 még tovább tolja ki a platform határait azzal, hogy hatékony és intuitív módon újítja meg az Apple Pencil, az appok és a kiterjesztett valóság nyújtotta élményt – csak, hogy néhányat említsünk.

Használat

Váltsd előnyödre az iPad hatalmas képer­nyőjét. Az iPadOS használati élményének központi elemeit a hatékonyságot szem előtt tartva újraterveztük, így most még többre leszel képes vele – és könnyebben, mint valaha.

Áttervezett widgetek

A Ma nézet widgetjeit úgy terveztük át, hogy több információt mutassanak közvetlenül a Főképernyőn. Választhatsz többféle méret közül, vagy létrehozhatsz egy widgetekből álló Intelligens paklit, amely a készülék gépi intelligen­ciájára támaszkodva mindig a helyzetnek megfelelő widgetet ajánlja fel.

A Ma nézet widgetjeit úgy terveztük át, hogy több információt mutassanak közvetlenül a Főképernyőn. Választhatsz többféle méret közül, vagy létrehozhatsz egy widgetekből álló Intelligens paklit, amely a készülék gépi intelligenciájára támaszkodva mindig a helyzetnek megfelelő widgetet ajánlja fel.

Az appok dizájnja

Az új fej­lesz­tések révén – például az oldalsávokkal és a legördülő menükkel – gyorsan és könnyedén érheted el az appok további funkcióit. Minden egy helyen lehet, nem kell nézetet váltanod.

Az új fej­lesz­tések révén – például az oldalsávokkal és a legördülő menükkel – gyorsan és könnyedén érheted el az appok további funkcióit. Minden egy helyen lehet, nem kell nézetet váltanod.

Az új fej­lesz­tések révén – például az oldalsávokkal és a legördülő menükkel – gyorsan és könnyedén érheted el az appok további funkcióit. Minden egy helyen lehet, nem kell nézetet váltanod.

Keresés

A még jobban kezelhető keresőfelület nem tereli el a figyelmed arról, amit csinálsz, és lehetővé teszi, hogy egyetlen koppintással nyiss meg appokat vagy keress a neten. Az új, gépelés közbeni keresés pedig gyorsabban működik és relevánsabb találatokat ad.

Kompakt hívásmegjelenítés

Az iPhone telefonhívásai, a FaceTime-hívások és az egyéb appokon keresztül bejövő hívások mind egy új, kompakt felületen jelennek meg, ami már nem foglalja el a teljes kijel­zőt.

Firka

Ha a Firkát használod, nem kell félretenned az Apple Pencilt, hogy valami mást csinálj. Mostantól bármilyen szöveges mezőbe kézzel is írhatsz az iPadOS összes felületén, és amit beírtál, auto­ma­ti­ku­san gépelt szöveggé alakul.1

Bármilyen szöveges mezőbe írhatsz

Használd az Apple Pencilt egy gyors üzenet megírásához vagy egy kereséshez a Safariban. Kézírásod auto­ma­ti­ku­san gépelt szöveggé változik, így azonnal visszatérhetsz ahhoz, amit csináltál, és nem fog megtörni a lendületed. A Firka az angol, illetve az egyszerűsített és a hagyományos kínai nyelvet támogatja.

Törlés áthúzással

Elírtál valamit?
Csak húzd 
át, és

rögtön eltűnik.

Kijelölés bekarikázással

Csak karikázd be a kiválasztott szót, és máris kimásolhatod vagy áthelyez­heted.

Jegyzetek

Kézírást használva a gondolataidat és ötleteidet természetes folyamatossággal, a meg­születésük pillanatában rögzítheted. Az Apple Pencillel és a Jegyzetekkel a kézzel írt feljegyzéseidet ugyanolyan jól használhatod, mint a gépelt szövegeket.

Intelligens szövegkijelölés

A kézzel írt szöveget ugyanazokkal a mozdulatokkal jelölheted ki, mint amiket a gépelt szöveghez használsz. Ezt az írást a rajzoktól megkülön­böztető, fejlett gépi tanulási algoritmusokat használó Intelligens szövegkijelölés teszi lehetővé.2

Kézírást is beilleszthetsz gépelt szövegként

Csak jelöld ki a kézzel írt jegyzeteidet, és másold ki őket szövegként. Amikor beilleszted őket egy másik alkal­mazásba – például a Pagesbe –, auto­ma­ti­ku­san átalakulnak gépelt szöveggé.2

Alakfelismerés

Ugyanolyan könnyedén rajzolhatsz geometriailag tökéletes vonalakat, íveket és egyéb alakokat, mint szabadkézzel. Csak állítsd meg a kezed a rajzolt elem végén, és az auto­ma­ti­ku­san átvált az ideális formára.

Adatfelismerés

A beépített gépi intelligencia felismeri a címeket, telefon­számokat, e-mail-címeket és egyéb adatokat a kézzel írt szövegben. Csak koppints, ha használnád őket.2

Kiterjesztett valóság

Az AR tökéletes módja annak, hogy olyan dolgokat jelenítsünk meg, amelyeket egyébként lehetetlen vagy nagyon nehéz lenne látni. Az új iPad Pro, amely eddig is a világ legjobb AR-platformja volt, az ARKit 4-gyel és a LiDAR-szkennerrel még egy lépést tesz előre.

ARKit 4

A Location Anchors használatával az AR-élmények konkrét földrajzi koordinátákra is elhelyezhetők, így világszerte rengeteg, számodra érdekes helyszínen találkozhatsz velük – városokban, híres látnivalók közelében, sőt akár a lakóhelyed környékén is.

Üzenetek

A kapcsolattartás talán még sosem volt olyan létfontosságú, mint napjainkban. Az iPadOS ezért új lehetőségeket is kínál, hogy minél könnyebben fenn­tarthasd a fontos beszél­getéseket, követhesd a csoportos üzenetváltásokat, és úgy fejezhesd ki magad, ahogy csak szeretnéd.

Rögzített beszélgetések

Akár kilenc – számodra fontos – beszélgetést is rögzíthetsz a lista tetejére, hogy egyszerűbben megtaláld őket.

Csoportfotók

Adj egyedi megjelenést a csoportos beszélgetéseknek egy fotóval, egy emojival vagy akár egy Memoji-figurával.

Direkt válaszok

Mostantól közvetlenül egy adott üzenetre is válaszolhatsz a csoportos beszélgetésekben. A válaszokat megnézheted a teljes beszélgetés kontextusában, illetve az összetartozókat egymáshoz fűzve is, hogy jobban átlásd a témát.

Említések

A megszólítani kívánt beszélgetőpartner nevét beírva közvetlenül neki címez­heted az üzeneted. Ha valaki téged említ meg, a neved kiemelten jelenik meg a szövegben. Az aktív csoportokat akár úgy is személyre szabhatod, hogy csak akkor kapj tőlük értesítést, ha valaki megemlít.

Új Memoji-stílusok és -matricák

Az életkort kifejező új lehetőségek és a frissen hozzáadott arcfedők mellett több mint húszféle új hajviselet és fejfedő közül is választhatsz. Így jobban kifejezheted a hobbidat, a foglalkozásodat és a személyiségedet.

Térképek

A Térképek app a legjobb társ a navigációhoz és a világ felfede­zéséhez – miközben a személyes adataid védelmére is ügyel. Ha az iPadOS-en használod, minden eddiginél egyszerűbben fedezhetsz fel új helyeket és környezetbarát közlekedési lehetőségeket úti célod eléréséhez.

Kerékpáros útvonaltervek

A Térképek appban mostantól kerékpársávokon, kerékpárutakon és közutakon haladó kerékpáros útvonalterveket is készíthetsz.5 A tervező a szintemelkedést, a forgalmas utcákat, a lépcsőket és a meredek szakaszokat is megmutatja.

Útvonaltervezés elektromos járművekhez

Tervezz útvonalat a fellelhető töltőállomások szerint.

Útikalauzok

Az Apple Térképek szerkesztői közkedvelt márkákkal és partnerekkel együttműködve teremtették meg az Útikalauzok funkció alapjait, amellyel világszerte pompás helyeket találhatsz, ha ennél egy jót, vásárolnál vagy felfedeznéd a környéket.7 Az egyes kalauzokat el is mentheted. Később auto­ma­ti­ku­san frissülnek az időközben hozzájuk adott helyekkel, így mindig a legújabb javaslatokból tájékozódhatsz.

Otthon

Az Otthon app intelligensebb eszközökkel – és ami még fontosabb, az eddiginél is biztonságosabban – segít kezelni okosotthonodat. Emellett a HomeKit-tar­tozékok széles választékát is egyszerűbb vele kihasználni.

Javasolt automatizálások

Amikor új HomeKit-tartozékot veszel fel az Otthon appba, akkor az hasznos automatizálási lehetőségeket javasol, hogy máris munkába állíthasd az új készüléket.

Otthon állapota

Az Otthon app új, vizuális állapotjelzése fontossági sorrendbe rendezi a tar­tozékokat aszerint, hogy melyik igényli leginkább a figyelmedet. Erről a képernyőről kiindulva egyszerűen kezelheted is őket.

Adaptív megvilágítás

Állítsd be otthonod fényeinek szín­hőmérsékletét napszak szerint.

Felügyelt zónák

Határozz meg a kamerád által befogott kép leg­fon­to­sabb területeit lefedő felügyelt zónákat. Ezek birtokában kérheted, hogy az app csak akkor értesítsen, ha a beállított területeken észlel mozgást.8

Arcfelismerés

A videokamerák és a bejárati csengők mostantól azonosítani tudják azokat, akiket megcímkéztél a Fotók appban.8 Az embereket egyszerűen megcímkézheted, és személyenként adhatod meg, hogy kérsz-e értesítést a megjele­nésükről.

Safari

Fontos, hogy a böngészés gyors legyen, hatékony és privát. Ezért az iPadOS-ben a Safari minden eddiginél gyorsabban reagál, és sokoldalúbb, mint valaha. Emellett az adataidat is új módszerekkel segít megvédeni.

BétaverzióFordítás

A Safari már hét különböző nyelvre képes lefordítani a weboldalak tartalmát.9 Amikor olyan webhelyet keresel fel, amelyet a Safari le tud fordítani, megjelenik egy ezt jelző ikon. Koppints rá, és már olvashatod is a tartalmat.

Teljesítmény

A világ leggyorsabb tábla­gépes böngészője.10

Adatvédelmi jelentés

Ha az Adatvédelmi jelentés gombra koppintasz, többet megtudhatsz arról, hogy hogyan kezelik a webhelyek a személyes adataidat.

Jelszófelügyelet

A Safari figyelmeztet, ha egy jelszavad •••••••••••••••••••••••

AirPods

Az AirPodsszal minden hang egy élmény. Az iPadOS-ben néhány új trükk is hozzájárul a mesés hangzáshoz, legyen szó zene­hallgatásról, podcastokról vagy egy jó filmről.

Térhangzás

Tökéletes térhangzás bármerre jársz.

Akkuértesítések

Az akkumulátor állapotát közlő új értesítések tudatják veled, ha ideje feltöltened az AirPodsodat.

Automatikus készülékváltás

Gond nélkül váltogathatsz az eszközeid között anélkül, hogy az AirPods csatlakoztatását manuálisan kellene átállítanod.12 Ha éppen befejeztél egy telefonhívást az iPhone-odon, és utána az iPaden néznél egy filmet, az AirPods auto­ma­ti­ku­san át fog váltani rá.

Fejhallgató alkalmazkodása

Az AirPods hangját a hallási különbségekhez is hozzáigazíthatod. A Fejhallgató alkalmazkodása funkció felerősíti a halk hangokat, és a hallásod jellegzetességeit figyelembe véve tudja hangolni a fülhallgatót. Így tisztábban hallhatod a zenét, a telefonhívásokat és a többi hangot.13

Adatvédelem

Az adatvédelem alapvető emberi jog, és alapja az Apple minden tevékeny­ségének. Az iPadOS-ben ezért nagyobb irányítást adunk az általad megosztott adatok felett, és átláthatóbb betekintést kapsz a használatukba.

Adatvédelmi információ az App Store-ban

Mostantól olyan információt is találsz az App Store-ban, amelyből már a letöltés előtt jobban megértheted az adott app adatvédelmi gyakorlatát.15

Rögzítésjelző

Amikor egy app használja a mikrofonodat vagy a kamerádat, megjelenik egy kis jelzőlámpa a kijel­ző tetején. A Vezérlő­központban pedig azt is megnézheted, hogy egy adott app hasz­nálta-e valamelyiket a közelmúltban.

Hozzávetőleges helyzet

Pontos tartózkodási helyed helyett a hozzávetőleges helyzetedet is megoszthatod – ez az információ tökéletesen elég például a helyi híreket és időjárás-jelentést szolgáltató appok használatához.

És még sok más.

App Clips.

Született egy módszer, amivel még gyorsabban hozzáférsz az appok lehetőségeihez. Az App Clip egy adott feladatra kihegyezett kis alkal­mazásrészlet, ami abban a pillanatban bukkan fel, amikor szükséged van rá.

 

App Store.

Az alkal­mazásfejlesztők mostantól lehetővé tehetik előfizetőiknek, hogy családtagjaikkal is megosszák az előfizetésüket a Családi megosztásban. Az appokat bemutató termékoldalak szerkezete is letisztultabb lett, hogy már első pillantásra könnyebben értelmezhesd az adott app fontos adatait. A keresést is tökéletesítettük. A helyesírás-ellenőrzési fej­lesz­tések mellett újdonság, hogy a szerkesztői gyűjtemények is megjelennek az App Store keresési találataiban.

 

Apple Arcade.

Fedezd fel a legújabb kedvencedet az Apple Arcade új böngészési funkcióival. Már azt is láthatod, hogy melyik játékok népszerűek a Game Center-beli ismerőseid körében. A Játék folytatása funkcióval pedig egyszerűen folytathatod a játékot bármelyik esz­kö­zö­dön – iPhone-on, iPaden, Macen vagy akár Apple TV-n is.

 

Game Center.

A Game Center áttervezett, mutatós felületén egyszerű új játékokat felfedezni, és a barátaiddal közösen elmerülni bennük. Gyorsan elérheted az eredményeket, az eredménytáblákat és a Game Center-profilodat közvetlenül az App Store-ból és a Game Center-kompatibilis játékaidból is.

 

Zene.

Kedvenc zenéidet most tökéletesen időzített, teljes képernyőt betöltő dal­szövegekkel élvez­heted. Az újratervezett várakozási sorban még könnyebben kezelheted a dalaidat, az Automatikus lejátszás pedig folyama­tosan biztosítja a zenét. Az új funkciók – mint a Hallgatás most és az Apple Music kezdőlapja –, valamint a továbbfejlesztett keresés és könyvtárszűrés meg­könnyí­tik, hogy megtaláld és lejátszd a kedvenc zenéidet.16

 

Jegyzetek.

A Firkán és a továbbfejlesztett jegyzetelésen kívül a készülék gépi intelli­genciája segít számos dologban, például gyorsabban meg­ta­lál­ha­tod a jegyzeteidet, vagy élesebben szkennelhetsz be dokumen­tumokat. Az app dizájnja is tovább finomodott, hogy még koncentráltabban figyelhess a tartalomra és a leg­fon­to­sabb műveletekre.

 

Fotók.

Rendszerezd fotóidat és videóidat az új szűrési és rendezési lehető­ségekkel, és navigálj egyszerűen, csippentő mozdu­latokkal a Fotók app több nézetében.

 

Emlékez­tetők.

A gyors bevitellel és az intelligens javasla­tokkal könnyedén rögzít­hetsz újabb emlékeztetőket. A megosztott listák közreműködői mostantól emlékezte­tőket rendelhetnek egymáshoz, így sokkal egyszerűbb lesz a feladatfelosztás.

 

Állíts be alapértelmezett e-mail és böngésző appokat.

Az iPadOS-ben külső fejlesztők alkal­mazásait is beállíthatod rendszerszintű alapértelmezett levelező­programként, illetve böngészőként.

 

Hangjegyzetek.

A világ leg­népszerűbb hangrögzítő alkal­mazása új eszközöket kínál a felvételek rendszerezéséhez. A vadonatúj Felvételek javítása funkció jóvoltából egyetlen koppintással javíthatsz a felvételeid hangminőségén.

watchOS 7

Álomszerű fejlődés.

Az új számlapok innovatív megoldásaival a lehető leg­többet hozhatod ki minden percből. A vadonatúj Alvás appal az órád már éjszakai műszakot is vállal. És ez még csak ízelítő abból, amit megtehetsz a
watchOS 7-tel.

Számlapok

Az Apple Watchon minden a számlapodról indul. A watchOS 7-tel még személyesebbé és praktikusabbá teheted a számlapjaidat, és újakat is könnyebben találsz.

 

Új, személyre szabható számlapok

A viccestől a hasznosig sokféle új számlapot próbálhatsz ki, és minden eddiginél változatosabban szabhatod személyre őket a különböző színekkel és komplikációkkal.

Hozz ki többet minden appból

Mostantól egyetlen app több különböző komplikációt is tartalmazhat, így a tevékenységeidhez legjobban passzoló számlapot rakhatod össze. Ha szörfös vagy, egyetlen appban láthatod a mélytengeri hullámok paramétereit, a víz hőmérsékletét és a szél sebességét.

Izgalmas új komplikációk

Egyetlen koppintássalParancsok, Alvás, Távoli kamera, Holdfázis, VilágóraParancsok.Alvás.Távoli kamera.Holdfázis.Világóra.

 

Számlapmegosztás

Oszd meg az általad létrehozott számlapokat üzenetben, e‑mailben vagy egy linken keresztül online.

Számlapok már az App Store‑ban

Bármi is fontos számodra, az App Store szakértői által gondosan összeválogatott gyűjteményben megtalálod a neked való számlapot.

Szerezz be számlapokat online

Fedezz fel új számlapokat, amelyek kapcsolódnak az érdeklődési köreidhez a webhelyeken és a közösségi médiában. Mentsd és használd őket az órádon.

Alvás app

A jó alvás az egészség megőrzésének egyik leg­fon­to­sabb tényezője, az emberek mégis keveset tudnak róla. Az alvás követése már egy jó kiindulópont, de az Alvás app ennél tovább megy – időrendet és lefekvési rutint alakíthatsz ki vele, hogy elérd a kitűzött alvási célodat.

 

Alvás mód

Amikor lefekszel, az órád auto­ma­ti­ku­san bekapcsolja a Ne zavarjanak módot, és megakadályozza, hogy a kijel­ző kivilágosodjon.

Lefekvéskor

Miközben te
nyugovóra térsz,
az órád nekilát az
éjszakai műszaknak.

Alvási adatok

Minden reggel megnézhetsz egy diagramot arról, hogy mennyit aludtál az elmúlt héten.

Alváskövetés

Az Apple Watch gyorsulásmérővel érzékeli a lélegzésed keltette finom mozgásokat, és különbséget tesz az alvási és ébrenléti állapotok között.

Jelzések

Állíts be lefekvési emlékez­te­tő­ket, és válassz még több ébresztő­hang közül.

 

Alvásra hangolódás

Pörög az agyad? Az Alvásra hangolódással lefekvési rutint alakíthatsz ki – egyszerűen megnyithatsz vele egy meditációs appot, vagy lecsavarhatod a fényeket, hogy ellazulj.

Ébresztés

Nézz rá rögtön az időjárásra vagy az akkumulátor töltöttségére ébredés után. Az órád megkérdezi, hogy kikapcsolod-e az ébresztést, ha előbb felébredtél.

Töltés és újratöltés

Ha az akku töltöttsége 30% alatt van közel a lefekvési időhöz, töltési emlékeztetőt kapsz. Ha ébredés után töltesz, az iPhone-od értesít, amikor 100%-nál jársz.

Alvás az Egészség appban

Az iPhone-odon kezelheted az alvási időrended, megnézheted az időbeli trendeket, és azt is láthatod, hogy mennyire következetesen teljesíted az alvási céljaid.

Fitnesz

A négy új edzéssel még rugalmasabb edzőpartner válik a készülékedből. Az iPhone Tevékenység appját újraterveztük és átneveztük Fitnesszé.

 

Táncolni öröm

Teljes testet átmozgató edzés, amely jó a szívnek, erősít, és javítja a mozgáskoordinációt. Táncolj önfeledten, és az órád megjutalmaz.

 

Fitnesz app

A mozdula­taidra szabva.

 

Minden adatod egy pillantásra

A tevékenységeid, edzéseid, díjaid és tevékenységtrendjeid mind egyetlen oldalon.

Verseny és megosztás

Motivál az egészséges rivalizálás? Mostantól egy helyen áttekintheted a tevékenységversenyeid és tevékenységmegosztásaid adatait.

Kézmosás

A kéz tisztán tartása most fontosabb, mint valaha. A watchOS 7-tel az Apple Watch auto­ma­ti­ku­san érzékeli, ha elkezdesz kezet mosni, és segít, hogy az egészségügyi világszervezetek ajánlásainak megfelelő ideig folytasd a kézmosást.

 

Automatikus érzékelés

A mozgásérzékelői és a mikrofonja segítségével az Apple Watch auto­ma­ti­ku­san érzékeli, ha kezet mosol, és 20 másodperces visszaszámlálást indít.

A javasolt 20 másodperc

Ha az órád úgy észleli, hogy túl korán hagytad abba a kézmosást, megkér, hogy folytasd az ajánlott 20 másodpercig.

Hazaérkezési emlékeztető

Az Apple Watch emlékeztet a kézmosásra, amikor hazaértél.

 

A hallás egészsége

A felhasználók hallásának megóvása érdekében már a watchOS 6-ban megjelent a Zaj app. Most többféleképpen óvjuk a hallásod egészségét, illetve a hallgatási élményeidet is szabályozhatóbbá tesszük.

 

Heti értesítő az egészséges hallásért

Beállíthatod, hogy értesítést kapj, és biztonságos szintre csökkenjen a fejhallgatód hangereje, ha eléred az Egészségügyi Világszervezet által javasolt maximális heti hangerődózist.

Heti hangerő-összefoglaló

Az iPhone Egészség appjában megnézheted, hogy hetente mennyi ideig volt kitéve a füled nagy hangerőnek.

Hangerő-korlátozás

Állítsd be fejhallgatód maximális hangerejét, hogy biztonságban tudd a hallásod.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Iphone xs - 2020.09.20. 18:29

    Ios 14 alatt ha a hbo go-ban filmet indítok nem tudom beletekerni mert mindig előröl kezdi.
    Valakinek hasonló probléma?

Szólj hozzá Te is!