Lehetséges, hogy mégsem kell a WeChat és TikTok alkalmazásokat törölnie az Apple-nek

HusztiD 2020.08.26. 15:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 137

20150929_tim-cook_0053

Az utóbbi pár hétben szárnyra kapott a hír, mely szerint az amerikai elnök, Donald Trump tovább szívatná az olyan nagyvállalatokat, mint az Apple. Lényegében egy olyan javaslattal állt elő, melyben megtiltja, hogy bármely amerikai óriás lényegében üzletet kössön a kínai nagyvállalatokkal.

Ennek értelmében olyan kínai óriásokról beszélhetünk, mint a ByteDance és a Tencent, akik voltaképp a TikTok és a WeChat alkalmazásért felelősek. Ezzel a lépéssel pedig nem csak a kínai, hanem a világ összes felhasználója részére megszűnnének azok az appok, melyek most még elérhetőek az okostelefonokra.

Nem olyan rég volt egy olyan felmérés, hogy az Apple eladásai 30 százalékkal esnének vissza, hiszen Kínában több, 1,2 millió felhasználó között készült egy felmérés, kik 95 százaléka azt nyilatkozta, hogy a WeChat nélkül egy haszontalan okostelefon lenne az iPhone számukra.

A Bloomberg nem olyan régen arról számolt be, hogy a Trump adminisztrációjának tisztviselői elkezdték felkeresni a különböző amerikai nagyvállalatokat, s köztük az Apple-t, hogy belátták, hogy mekkora kiesést jelentene ez az óriások számára, így a közeljövőben újratárgyalják az ügyet. Ergo ez azt is jelentheti akár, hogy végül nem kerül sor a szóban forgó alkalmazások törlésére, így nem lesznek megszívatva az óriások.

Kíváncsian várjuk a jövőbeli fejleményeket.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Xcv - 2020.08.27. 15:53

    Micsoda hír! Mindjar lesz*pom magam :D

Szólj hozzá Te is!