Több, mint ezer hamis iPhone-nal verték át Hong-Kongban az Apple-t

HusztiD 2020.08.19. 15:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 319

1000-fake-iPhones-used-in-AppleCare-fraud

Nagyon ritkán olvashatunk olyan hírekről, mikor hatalmas csalással próbálják meg az Apple-t átverni. Történetünk főhőse egy közel 20 éves kínai fiatalember és anyukája, akik összesen több, mint ezer hamis iPhone-t próbáltak meg eredetire cseréltetni az AppleCare+ által.

A páros receptje egyszerű volt: annyira élethű hamis iPhone-okkal verték át az Apple-t, hogy az AppleCare munkatársait simán átverték. Mindegyik telefont úgy vittek vissza, mint amely beázott, s nem kapcsol be. Tudni illik, hogy az almások ebben az esetben nem állnak neki a helyszínen szervizelni, mivel ha rövidzárlatot okoznak, akkor kigyulladhat a telefon aksija. Éppen ezért ebben az esetben új telefonokat adnak a régiek helyett, míg a hibás készülékeket elküldik kivizsgálásra.

A poén a történetben, hogy a párosnak sikerült olyan IMEI számokkal is ellátniuk a telefonokat, amelyek valósak voltak – voltaképp így sikerült az almásokat átverni. A csaló párost miután elfogták, mindketten ártatlannak vallták magukat, s azt állították, hogy akik megbízták őket, nem mondták, hogy hamisak a telefonok, s azt állították, hogy Svájci hibás iPhone-okat hoztak be, így az új készülékek is ott landolnak majd.

Arról nem szólnak a hírek, hogy egyszerre hány telefonnal próbálkoztak esetenként az Apple-nél, azonban az elkövetkezendő napok folyamán megszületnek a döntések. Egy biztos, a fiú négy éves börtönbüntetést kapott, míg az anyuka tárgyalása még csak ezután fog kezdődni.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Peti - 2020.08.19. 16:45

    Beázott iphonnal rögtön elzavarják az embert. Lehet hogy ezerrel nem. Biztos óvatos volt és csak százasával vitte be.

Szólj hozzá Te is!