Frissítette az iMac és iMac Pro szériát az Apple

HusztiD 2020.08.05. 12:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 386

new-27-inch-imac-2020

Az Apple mondhatni titkon frissítette az iMac szériát, ugyanis csupán egy Newsroom bejegyzéssel jelentkeztek, melyben beszámoltak, hogy milyen újdonságokat eszközöltek a gépeik kapcsán. A jó hír, hogy némileg frissült az iMac család, a rossz pedig talán az, hogy ez még nem az a nagyobb mértékű update, amelyre sokan vártunk.

A 27 colos iMac mostantól az Intel 10. generációs Core processzoraival vannak szerelve, amelyhez a következő generációs AMD videókártyák segédkeznek a képi megjelenítésért, melyhez akár 128GB RAM-ot is kérhetünk opcionálisan. Kisebb hír, de az előlapi FaceTime kamera ezentúl 1080p-s lett, így a videóhívások minősége egy fokkal jobb lesz, valamint megjelent az új True Tone kijelző, amely nanotexturált üveggel választható, illetve jobb lett a hangszórók minősége és a mikrofonon is javítottak kicsit. Sajnos a 21 colos szériát nem érinti a frissítés, kizárólag csak a 27 colos modelleket.

A másik apróbb újdonságnak azok örülhetnek, akik egy iMac Próval szemezgetnek. Itt mindösszesen annyi változást eszközölt az Apple, hogy a gépet immáron 10 magos 3,0 GHz-s Xeon W chippel is kérhetjük. Természetesen ezen felül ugyanúgy piacon marad a 14, illetve 18 magos variáns egyaránt, így mondhatni ez a mostani kisebb update csak azoknak fog kedvezni, akik a belépőszintű iMac Próra pályáznak.

Egyébként a napokban számoltunk be mi is arról, hogy az Apple elkezdte kifuttatni az akkori iMac szériáit, azonban mi nagyobb frissítésre számítottunk. Feltehetően erre már csak a következő év folyamán kerülhet sor, hiszen ha minden jól megy, akkor állhatnak át itt is az ARM chipre, valamint ekkor várhatunk kisebb dizájnbéli frissítést egyaránt, hiszen a jelenlegi formatervet immáron 2012 óta használja a kaliforniai vállalat.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!