Szétrobbantotta az App Store letöltéseit a Zoom a járványidőszak alatt

HusztiD 2020.07.28. 09:55 App Store, Apple, Kiemelt hírek 0 db 304

app-store-gold-icon

A koronavírus kitörését követően robbant be a felhasználók számára a Zoom alkalmazás, mely egy remek videós alkalmazást ajánlott azok számára, kik otthonról dolgoztak. Sajnos nem volt felhőtlen az alkalmazás fogadtatása, hiszen hamar kiderült, hogy súlyos biztonsági hibákat rejt magában, azonban a SensorTower legutóbbi felmérése alapján kissé felrobbantotta az App Store-t is.

Az elmúlt években mindig a játék kategória vezette az ehhez hasonló felméréseket, azonban a legújabb statisztika mást mutat az áprilistól júniusig tartó időszakban. Leginkább az Üzleti csoport nőtt, amely 133,3 százalékos növekedést ért el az egy évvel korábbi számokhoz, majd másodikként 84,4 százalékkal az Oktatás győzedelmeskedett, amit az Egészségi appok követtek 57,7 százalékkal.

Zoom-set-new-App-Store-record-in-Q2

A szóban lévő három hónapban a Zoom volt a legnépszerűbb alkalmazást, melyet csak Amerika szerte 94 millió felhasználó töltött le. Így néz ki egyébként a top 10-es alkalmazások listája:

  1. Zoom
  2. TikTok
  3. YouTube
  4. Instagram
  5. Facebook
  6. Google Meet
  7. Messenger
  8. WhatsApp
  9. Netflix
  10. Microsoft Teams

Az utóbbi években, ha a letöltéseket és bevételeket vizsgáltuk, akkor Kína volt az első számú országa az Apple-nek. Nos, a koronavírus miatt változott a helyzet, hiszen az Egyesült Államokban, 2014 óta először értek el új csúcsot, amivel megelőzték az ázsiai országot. Összesen 2,2 milliárd installációt produkáltak a felhasználók, ami 27,4 százalékos éves növekedést rejt magában, míg Kínánál csak 2,1 százalékkal nőtt ez az arány.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!