Hatalmas bejelentéssel készül a WWDC ’20 online konferencián az Apple

HusztiD 2020.06.11. 12:55 Kiemelt hírek, Mac, Pletykák 0 db 483

13-inch-macbook-pro

Tudjuk jól, hogy az Apple idén nem rendesen, hanem online fogja megtartani a szokásos évi fejlesztői konferenciájukat, a WWDC-t. Természetesen itt láthatjuk majd elsőnek, hogy milyen lett az iOS 14, a macOS 10.16, a watchOS , illetve a tvOS 14.

A Bloomberg nem olyan régen arról számolt be, hogy egy plusz meglepetéssel is készül a kaliforniai vállalat. Amennyiben helytállóak az értesüléseik, akkor az online előadás folyamán jelentik be, hogy 2021-től ARM processzorra váltanak a különböző Mac-ek esetében.

Nem ez az első pletyka ezt illetően, hiszen az utóbbi hónapokban többször olvashattunk, hogy valamikor 2021-ben érkezik az első ARM processzorral szerelt MacBook Pro. Voltaképp ezt a gépet még nem most fogják bemutatni, csupán bejelentik a nagyszerű hírt, hogy a fejlesztők is a lehető legjobban felkészüljenek a jövő évi váltásra, hogy minden zökkenőmentes legyen.

Miért vált ARM-re az Apple? Elviekben sokkal jobban járnak, hiszen a saját fejlesztésű chipjeiket jobban ki tudják majd használni, mint az Intel jelenlegi processzorait, így jelentősebb teljesítménynövekedés várható majd a váltáskor, illetve évről évre, mint az iPhone és iPad modellek esetében. Hogy mennyire lesz zökkenőmentes a váltás, az még a jövő titka, de nyilván azért fogják most bejelenteni eme hírt, hogy minél kevesebbet érezzenek belőlük a felhasználók.

Információ! Az enyhítéseknek köszönhetően hosszabbított nyitva tartással vár az iDoki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!