Így szeretett volna az iPhone felhasználókról adatot lopni a Facebook

HusztiD 2020.04.10. 12:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 629

facebooksecurity-800x499

Két évvel ezelőtt számoltunk be elsőnek arról, hogy mennyire veszélyes a Facebook Onavo Protect alkalmazása, mely később akkora botrányt vert ki, hogy a Facebook azonnal visszavonta az App Store-ból. A legújabb információk szerint az NSO Group most azzal vádolja a Facebook-ot, hogy a Pegasus programjával szerették volna még inkább lekövetni az iPhone felhasználókat, amit pont az Onavo Protect-be építettek volna be.

A Pegasus spyware egy izraeli fejlesztőcsapat gyermeke, amely önkormányzatok és különböző bűnüldözési szervezetek számára licencelhető. Lényegében ezzel figyelnek meg gyanúsított embereket, hiszen a spyware szinte minden aktivitást monitoroz, amire a szervezeteknek szüksége lehet. Az NSO Group szerint a Facebook a Pegasus technológiát szerette volna licencelni, hogy azt az Onavo Protect iOS-es applikációjában alkalmazni tudja, hogy minél több adatot gyűjtsenek be a felhasználóikról.

Az Onavo Protect egyébként egy ingyenes VPN app volt, mely azt ígérte, hogy biztonságban tartja a felhasználói adatokat. Ennek sokan bedőltek, de mint később kiderült, a program által kinyert információkkal a Facebook visszaélt. Most, hogy lassan két éve nem elérhető a program talán mindegy is, hogy mi történhetett volna. Mindenesetre elég érdekes, hogy milyen programokat ajánlva élhetnek vissza a közösségi alkalmazások az emberek személyesnek tekinthető adataival.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!