Jövőre érkeznek az ARM-bázisú Mac-ek, 2022-ben pedig USB 4-et kapnak az Apple termékei

HusztiD 2020.03.31. 09:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 172

Macbook-Pro-Update-Gear-Patrol-Lead-Full

Ming-Chi Kuo ismételten hallatott magáról, s ezúttal arról elmélkedett, hogy mi várható Mac fronton a következő két év folyamán. Az elemző úgy hiszi, hogy a 2021-ben megjelenő Mac-ekben immáron lecseréli az Intel processzorait az Apple, s helyette a saját fejlesztésű ARM chipet fogják alkalmazni.

Azzal, hogy az Apple meglépi a cserét, elviekben 40-60 százalékkal csökkentik a processzorra irányuló költségeket, így valamivel olcsóbb lesz minden Mac-et előállítani. Mivel az utóbbi időben látványosan fejlődött az ARM technológia az Apple iOS készülékeiben, így sokkal gyorsabb lesz az Intelnél, valamint a felhasználók is örömüket lelik benne, hiszen érezhető lesz a sebességnövekedés egyaránt.

A másik dolog, amiről beszámolt az elemző, hogy az Apple két év múlva dobja piacra azon Mac-eket, melyekben már az újabb szabvány, az USB 4 kap főszerepet. Elviekben ez a technológia már támogatni fogja a 4K és 5K kijelzőket is, hiszen 40 Gbps sebességátvitelt tesz majd lehetővé, ami egyenesen megegyezik azzal, amit jelenleg a Thunderbolt 3 kínál.

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!