iOS 14: ToF kamerát kap az iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max

HusztiD 2020.03.25. 15:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 926

camera_bump

Az elmúlt napokban nem egyszer számoltunk be arról, hogy a 9to5mac csapata hozzáfért az iOS 14 legelső buildjéhez, melyből nagyon érdekes dolgok derültek ki. Most legutóbb például azt tudhattuk meg, hogy lesz két olyan modell az idei évben, melyek úgynevezett ToF (Time-of-Flight) kamerát kapnak.

A ToF szenzor hasonló, mint amit az iPhone X család előlapján találhatunk meg: a szenzor képes felmérni bizonyos távolságon belül, hogy mennyire helyezkednek el a képen látható tárgyak és személyek, ezáltal egy sokkal jobb képet készíthetünk. Nos, erről már korábban pletyka szinten olvashattunk, de egy ideje ezt várja a piac, hogy ez lesz az Apple következő újítása a hátoldali kamerák kapcsán, amivel sokkalta szebb és jobb képek készíthetőek.

Az oldal beszámolója szerint az iOS 14 kódban a jelenlegi iPhone 11 szériára “d4x”-ként hivatkoznak, azonban találtak egy “d5x” kódnevet is, ami a feltételezések szerint az iPhone 12 széria lesz. Mi több, ezen kódnévre vonatkozóan találtak referenciát beépített ToF szenzorra. A 9to5mac úgy hiszi, hogy ez az iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max lesz majd.

Ugyanakkor érdemes szót ejteni a napokban megjelent új iPad Próról, melynek a hátoldalán egy LiDAR szenzor található meg, amivel a tablet sokkal jobb képeket és fejlettebb AR élményeket ad a felhasználóknak. Feltehetően valami hasonló megoldással rukkolnak elő az új telefonok kapcsán is az almások.

Ne feledjük, ezek nem hivatalos megerősítések, így kezeljük ennek megfelelő óvatossággal. Egyelőre pedig nem nagyon lehet tudni mi lesz, mi azt mondjuk, hogy elsőnek legyünk túl ezen az egész koronavírus járványon, utána pedig meglátjuk, hogy hogyan alakulnak a dolgok.

Vigyázat! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!