Alaposan betáraz az A14 szériás chipjeiből az Apple

HusztiD 2020.03.11. 11:56 Apple, Kiemelt hírek 0 db 125

apple-a14-chip

Az Apple semmit sem bíz a véletlenre, ugyanis megnöveli a soron következő iPhone modellekben debütáló A14-es chipjeinek a berendeléseit. Számolt be minderről Ming-Chi Kuo, aki számításai alapján legalább 30-40 százalékkal több egységet rendelnek be a kaliforniaiak.

Egyik fontos mérföldkő, hogy az új chipekkel az Apple immáron az 5nm-es gyártástechnológiára áll át. Ennek köszönhetően valamivel energiatakarékosabb processzort kapunk, illetve várhatóan jelentős mértékű sebességnövekedésre számíthatunk. Mivel új technológiára áll át a vállalat, így ebből kifolyólag is gyártási nehézségekkel találhatják szembe magukat.

A másik ok, amiért előre betáraznak, az nem más, mint a koronavírus. Jelenleg erőteljesen terjed a járvány, így nem tudni, hogy az mekkora kihatással lesz az eladásokra és a gyártásokra az elkövetkezendő hónapok folyamán, így ebből kifolyólag megpróbálja magát előre bebiztosítani az Apple.

Arról sajnos nem szólnak Kuo információi, hogy mikor kezdik el az A14 szériás chipek tömeggyártását, azonban ha tippelni kellene, akkor valamivel hamarabb, mint ahogy korábban megszokhatták. Ez akár azt is jelentheti, hogy már késő tavasszal legurulhatnak az iPhone 12 modellek első processzorai.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!