Súlyos biztonsági hibára bukkantak a Galaxy S10 ujjlenyomat olvasója kapcsán

HusztiD 2019.10.18. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 1 436

Screenshot_3-2

A BBC beszámolója alapján egy brit hölgy nagyon érdekes felfedezést tett a Galaxy S10 készülékével kapcsolatosan. Főhősünk egy olcsó kijelzővédő fóliát vásárolt, melyet azonnal felrakott a telefonjára, amely után egy nagyon érdekes felfedezést tett.

Miután felkerült a fólia a telefonra, a nő arra lett figyelmes, hogy nem csak a jobb hüvelykujjával tudja feloldani a telefonját, hanem a ballal is. Ez voltaképp azért érdekes, mivel csupán a jobb hüvelykujja volt beregisztrálva az azonosításhoz, így egyből gyanakodni kezdett. Miután főhősünk férje is hazaért a munkából, megkérte, hogy próbálja meg feloldani a telefont és pechére sikerült. Ezt követően egy újabb családtagot kértek meg, hogy próbálják meg feloldani és csodának csodájára az is sikerült.

A BBC-nek köszönhetően hamar eljutott a hír a Samsunghoz, kik egy rövid közleményt adtak ki, mely szerint tudomásuk van a hibáról, s hamarosan érkezik egy szoftverfrissítés, ami ezt megoldja. Ezek mellett a gyártó felhívta a figyelmet, hogy a Galaxy S10 nem kompatibilis mindenféle fóliával, így csak olyanokat érdemes vásárolni, melyeket ők is ajánlanak.

Érdekes egyébként eme biztonsági hiba, hiszen ha valaki egy olcsóbb fóliával rendelkezik telefonján, akkor annak a készülékét könnyedén feltörhetik. Egyelőre nem ismert a hiba, hogy hogyan fordulhat ilyen elő, viszont eléggé kellemetlen tud lenni. Lehetséges, hogy még nem igazán forrta ki magát a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó technológiája? Esetleg más telefonoknál is előfordulhat ilyen?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!