Egy új Audi A6-ossal vetekedhet a kimaxolt Mac Pro ára

HusztiD 2019.06.05. 17:55 Kiemelt hírek, Mac 2 hozzászólás 3 311

Screen-Shot-2019-06-03-at-14.42.13-PM

Az Apple a WWDC ’19 konferencián mutatta be a legújabb szoftvereket, de ezek mellett örülhettek a professzionális felhasználók, hiszen a régóta pletykált Mac Prót is megvillantották. Mint ekkor kiderült, a gép indulóára 6 ezer dollár lesz, plusz a kijelző szintén 5, vagy 6 ezerbe fog fájni, függvén attól, hogy melyik modellt hozzuk ki.

Az új masináról olyan pontos részleteket nem tudunk sajnos, hogy mikor fog érkezni, hiszen az Apple vezetői csak annyit árultak el, hogy az ősz folyamán lesz kapható. Ugyebár azt tudjuk, hogy mettől indul a masina ára, de azt szintén nem osztották meg, hogy mennyi lehet a kimaxolt változat.

Ennek kapcsán a Verge csinált egy gyors számítást, hogy mennyibe fájhat a kimaxolt verzió. Tegyük fel, hogy mindenből a maximálisat pakoljuk a gépbe, ami mellé a 6 ezer dolláros Pro Display XDR-t is kihozzuk. No és mennyinél állhat meg a határ? Kapaszkodjatok meg, ugyanis a Verge számításai alapján nagyjából 50 ezer dollárba kerülhet majd a professzionális felhasználók számára a gépezet.

Ha csinálunk egy gyors számítást, akkor ez valamivel több, mint 14 millióra jönne ki, azonban ehhez az árhoz még érdemes azt a csúnya magyar áfát hozzáadni, ami egyből 27 százalékkal emeli meg az árakat, így több, mint 18 millióba kerülhet a gép, ami már családi ház árával vetekszik, vagy akár kis ráfizetéssel egy vadonatúj Audi A6-ot is megemlíthetünk.

Átlagfelhasználói szemmel nézve kissé durva az árszabás, de nyilván lesznek olyan professzionális felhasználók, kiknek elengedhetetlen munkakelléke lesz az új Mac Pro megléte.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. László Levente - 2019.06.05. 18:05

    Sajtreszelő

  2. Nokia 3210 - 2019.06.06. 18:58

    Azt gondolom, hogy aki ilyet vesz, olyan környezetben mozog,hogy neki/nekik lett kifejlesztve, ergo meg lesz a célközönség. Valószínűleg nem is egy lokálpatrióta fogja megvásárolni, ahogy az is biztos, hogy az a vásárló nem 18 M Audival közlekedik.

Szólj hozzá Te is!