Az okostelefonok uralják a gaming piacot

HusztiD 2019.05.14. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 101

US-gaming

Az Entertainment Software Association (ESA) jóvoltából készült egy új felmérés, melyben több, mint 4 ezer amerikai felhasználót sikerült megkérdezniük a játékos szokásaikról. Ugyan még mindig népszerűek a konzolok és a PC-k a piacon, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az okostelefonok.

A Reuters is beszállt a buliba, s a statisztikáik szerint a megkérdezettek gamerek átlagéletkora 33 év volt az amerikaiak között, s 60 százaléka játszik okostelefonokon. Ha a költekezési szokásokat nézzük, akkor 2018-ban 20 százalékkal többet költöttek el különféle kontentekre az emberek, azonban ha a 2015-ös adatokhoz hasonlítunk akkor, 85 százalékos növekedésről beszélhetünk.

2018-ban 43,3 milliárd dollárt költöttek a felhasználók mobil platformokon játékkal kapcsolatos kontentekre. Ha a felnőtteket is figyelembe vesszük, akkor Amerikában azok 65 százaléka szeret okostelefonon játszani, ami 164 millió embert jelent. Természetesen a legpopulárisabb kategóriát az alkalmi játékosok adják.

Érdemes lesz megnézni, hogy mi történik akkor, ha ősszel végre elrajtol az Apple Arcade. Az almások egy előfizetéses szolgáltatást fognak bevezetni, s ez valamelyest felkavarja a jelenlegi állóvizet a játékosok körében, de egyelőre nem lehet megmondani, hogy milyen eredményt fog szülni. Apropó, ti várjátok már az Apple Arcade-ot?

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!