Az iPhone X/Xs-ből merít ihletet az Android Q

HusztiD 2019.05.08. 11:56 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 339

Screen-Shot-2017-11-02-at-11.12.28.f63299b348ae478f91617b93127b736a-780x435-1-780x435

A Google nem olyan rég bemutatta legújabb operációs rendszerét, az Android Q-t, melynek végleges verzióját csak hónapok múlva fogják piacra dobni a publikum számára. Sok újdonságot tartogat magában a szoftver, s sokaknak feltűnt, hogy az új verzió alapvető dolgokat emelt át az iPhone X-től.

Az Apple 2017. novemberében dobta piacra az iPhone X-et, amely teljesen új gesztusvezérlést kapott, köszönhetően annak, hogy nincs benne Home gomb. Azóta a felhasználók megszokhatták, hogy miképp léphetünk ki az alkalmazásokból, hogyan hozhatjuk fel a multitaskingot, illetve milyen könnyedén válthatunk a háttérben futó alkalmazások között, avagy húzhatják le a vezérlőközpontot.

Nos, aki próbálja majd az Android Q-t, annak déjá vu érzése lehet, ugyanis ezek a gesztusok szintén helyt kapnak a szoftverben. A képernyő alján, középen itt is megtalálható egy úgynevezett bar, akárcsak az Android P esetében, amit ha felhúzunk, akkor kilépünk az alkalmazásból, valamint ha félig húzzuk fel, s ott tartjuk az ujjunkat, akkor felhozza az alkalmazásváltót. Amennyiben az appok között váltogatnánk, akkor egy jobbra, vagy balra ívelő húzást kell végrehajtanunk.

A Verge-től Dieter Bohn is megjegyezte, hogy számos hasonlóság van immáron a két rendszer között. Mi pedig azt mondjuk, hogy jelenleg ebbe az irányba mennek a telefongyártók, s egyáltalán nem rossz az, ha mindenki ugyanazt, vagy legalább hasonló gesztusvezérlést használ, hiszen ezáltal lesznek sokak számára könnyen kezelhetőek a telefonok, hiszen nem kell minden szoftvernél, telefonnál egy-egy új kezelést elsajátítani.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Imi - 2019.05.09. 17:21

    Szerencsére a Xiaomi nem csak lemásolta, hanem tökéletesítette is. Nincs sehol semmilyen bar a háttérben futó alkalmazások között még könnyebb váltogatni és a control center nem csak akkor érhető el ha a képernyő jobb felső részét húzogatjuk. :)

Szólj hozzá Te is!