Pár óra használat után használhatatlan a Galaxy Fold kijelzője

HusztiD 2019.04.18. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 2 727

samsung-galaxy-fold-broken

A Samsung két hónappal ezelőtt mutatta be az egyik első hajtogatható okostelefont, a Galaxy Fold-ot. Mint ekkor kiderült, a telefont április 26-án dobják piacra, azonban most, bő egy héttel a megjelenését megelőzően a különböző tech szakik is megkaptak tesztelésre egy-egy példányt, azonban eléggé negatívak a visszajelzések.

Sokat vitatott téma, hogy valóban kell-e az embereknek a hajtogatható okostelefon, vagy sem. A koreai gyártó igyekezet az elsők között ott lenni, ki kiadta az első valóban hajtogathatós okostelefont, hiszen mint tudjuk, a Samsung szeret sok mindenben az első lenni – az meg ugye más kérdés, hogy milyen minőségben. Mi több, mióta egyre nyilvánosabbá vált, hogy ezen irányba megy el a piac, több szaki felvetette a kérdést, hogy vajon az Apple is belép-e a piacra. Természetesen akadtak olyanok, kik előre eltemették az Apple-t, ugyanis ha idén ősszel nem mutatnak be egy hajtogathatós iPhone-t, akkor súlyos eladásoktól esnek el.

Nos, mivel a Samsung volt az első, így várható volt, hogy hamar előjönnek a hibák. Korábban számos tech szaki megjegyezte, hogy ugyan jó dolog a hajtogathatóság, de megvannak a maga veszélyei. Például a kijelző sosem fogja szeretni, ha hideg körülmények között hajtjuk félbe a telefont, illetve az is meg van szabva, hogy hány hajtogatást bírhatnak ezen telefonok.

A koreai gyártó pechére inkább negatív reklámot csinált magának, mint pozitívat, ugyanis az olyan ismertebb tech szakik, mint Mark Gurman, Marleques Brownlee vagy Steve Kovach több tweetet osztott meg arról, hogy pár óra használat után egyszerűen megadta magát a kijelzője. A sok hajtogatásnak köszönhetően Brownlee készülékén elkezdett egy kis réteg felválni, melyre elsőnek azt hitte, hogy valamilyen védőfólia lehet, de hamar kiderült, hogy az a kijelző része, s semmiféleképpen nem szabad azt leszedni. Ennek ellenére a Bloombergnek sikerült:

fold

Mit mondhatnánk az esetről? Azt, hogy ez nagyon negatív reklámmal lesz ismételten a Samsung felé, akárcsak évekkel ezelőtt a Galaxy Note 7 a robbanó akkumulátoraival. Mi azt mondanánk, hogy jobb lett volna, ha várnak még a hajtogathatós okostelefon piacra dobásával, s majd akkor adják ki, mikor előjött minden hibája, s kijavították. Érdemes megjegyezni, hogy miért olyan az Apple, mint amilyen. Ugye Tim többször hangsúlyozta, hogy egy-egy új technológia bevezetésével az Apple sosem az első szeretne lenni, hanem az a nagyvállalat, ki a lehető legjobb minőséget adja. Ergo az almások mindig kivárják, mire megfelelő szintre fejlődik a technológia. Sajnos a Samsung nem várt, így sikerült ismételten csalódást okozniuk a felhasználóik körében.

Szerintetek milyen hatással lesz a jelenlegi eset a Samsung felé?

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

 1. Kovigx - 2019.04.20. 06:44

  Várható volt, sajnos a samsung elindult a gagyi lejtőn. Én pont ezért vásárlok csak Apple termékeket.

 2. Ironyjakuza - 2019.04.20. 21:39

  Csak almás termékeim vannak , de mire kijön valami újdonsággal , addigra max 3. vagy 4. kb .
  Majd ő mint új feature újra feltalálja .
  Jó ötlet , valakinek el kell kezdenie , na ez Nem az apple .
  Az apple majd újra feltalálja . Mire kiforrott , majd beindítja a kasza gépet , és tarol . Fasza kis cég :)

 3. Ironyjakuza - 2019.04.20. 21:43

  Bár lenne egy olyan termék a cégnek ami nem újra feltalált . Javított verzió . Hanem 100% apple !!!!!

Szólj hozzá Te is!