Ciki: még a Huawei marketingesei is iPhone-t használnak – büntetnek is miatta

HusztiD 2019.01.07. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 354

huaweifail

Tudjuk jól, hogy manapság az olyan okostelefon-gyártók, mint a Huawei, számos nagy nevet tudhat maga mögött, kik szép summáért cserébe promotálják telefonjaikat. Talán az egyik legjobb példa erre maga Gal Gadot, ki a DC filmes univerzumában alakítja Wonder Woman-t, hiszen mindenhol csak a Huawei készülékeivel láthatjuk, azonban nála is előfordult anno pár baki, mikor Twitter-re posztolt, mely jelezte, hogy egy iPhone-ról írta a tweetet.

Úgy tűnik, hogy most nem más, mint maga a kínai gyártó bukott le, ugyanis szilveszter este a Huawei Technologies Twitter-én posztoltak egy tweetet, melyben mindenkinek boldog új évet kívánnak. Ezzel még nem is lenne gond, de a szemfüles YouTube-er, Marques Brownlee aktív volt, s kiszúrta, hogy a poszt egy iPhone-ról érkezett, s azonnal megosztotta eme érdekességet a követői számára.

Az eset annyira nagy port vert, hogy még a Huawei is válaszolt Brownlee-nak, s elmondták, hogy szeretnek nyílt platformokkal dolgozni, hogy mindenki számára elhozzák az úgynevezett intelligens világot, ebből kifolyólag ügyfelekkel, partnerekkel és riválisokkal is együtt kell néha dolgozniuk.

A dolog érdekessége, hogy a kínai gyártó az eset apropóján azonnal törölte a posztot, s újat rakott ki, ahol már nem szerepel, hogy egy iPhone-ról tweetelték. Az esetet követően napokkal pedig egy újabb közleményt adott ki a vállalat, mely alapján kiderült, hogy mi volt a hiba. A tweetet az egyik partnerük, a Sapient posztolta, kiknek VPN problémáik voltak, s nem tudták egy PC-ről kirakni az újévi kívánságot, így egy iPhone-ról próbálták meg, majd tették közzé. Az esetnek köszönhetően a Huawei 700 dollárnak megfelelő pénzösszeggel csökkenti két dolgozó bérét, valamint a marketing fejesnek 12 hónapra zárolják a fizetését.

Nagyon fontos, hogy egy vállalat mit és hogyan reagál le. Lehet a bolhából elefántot csinálni, s még azokat is lehet szankcionálni, kik hibásak. Érdemes lenne az úgynevezett hiba-kultúrával foglalkozni, s elfogadni, hogy emberek vagyunk, nem pedig szankciót bevezetni egy aprócska botlás következtében. Nem ez az első ilyen a Huawei történetében, viszont akkor semmilyen szankciót nem vezettek be, mikor kiderült, hogy az adott csúcstelefonjaikat olyan hamis képekkel reklámozták, melyeket egy komoly DSLR kamerával készítettek. Nyilván az utóbbi eset pénzt termel, hisz könnyen eladható az illúzió és a hazugság, míg az előbbi, a Twitteres eset inkább ciki, így emiatt könnyebb büntetni a munkavállalókat, ami egy kissé gázos.

Ti mit gondoltok az esetről?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!