Kuo: 3 év múlva jönnek az A szériás chippel szerelt Mac-ek, majd az Apple vezetői rendszere

HusztiD 2018.10.30. 11:56 Apple Car, Kiemelt hírek, Mac 0 db 123

apple-iphone-a12-bionic-specs

Egyik kedvenc elemzőnk, Ming-Chi Kuo nagyon sokat hallatott magáról az utóbbi időben, hiszen mióta az Apple bemutatta a legújabb iPhone modelljeit, azóta készít különféle felméréseket, számításokat. A szakember ezúttal azt árulta el, hogy szerinte 3 éven belül immáron lecserélheti a Mac-ek Intel processzorait az Apple.

Az első, s legfontosabb dolog, hogy továbbra is a TSMC marad az Apple fő beszállítója. Az utóbbi években szinte csak ők gyártották le az iOS készülékekben helyt kapó A szériás chipeket, s Kuo szerint ez továbbra is így marad még az A13 és az A14 szériás chipeket illetően, melyek a következő két év folyamán fognak megjelenni.

A TSMC annyira nyerő lett az Apple-nél, hogy jóformán csak tőlük függnek. Mint tudjuk, az OLED kijelzőket illetően ugyanez a helyzet az Apple és a Samsung között, azonban Kuo megjegyezte, hogy a TSMC és az Apple nem riválisa egymásnak, így kettejük között nincs meg az ellenségeskedés, így ez egy sokkal biztosabb partneri kapcsolatnak néz elé.

Ha minden jól megy, akkor az almások immáron az Intel processzoraitól egyaránt elköszönnek, ugyanis a 2020-21-ben érkező Mac-eknél ARM chipekre cserélik az Intel egységeit. Ezt illetően korábban is voltak pletykák, de hogy végül bekövetkezik-e, az csak a jövő titka.

Végül, de nem utolsó sorban, Kuo úgy hiszi, hogy az Apple Car fejlett vezetői rendszerét is egy A szériás chip fogja meghajtani. Pontos dátumot nem jósolt, hogy mikor mutathatja be eme rendszerét az Apple, azonban annyit megosztott, hogy ekkorra már a 3 vagy 5 nm-es gyártástechnológiával készült processzorok fogják működtetni a szoftvert.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!