Az 512GB-os modelleken van a legnagyobb haszna az Apple-nek

HusztiD 2018.09.26. 13:55 iPhone 0 db 214

maxresdefault

A Bloomberg nem olyan régen egy érdekes beszámolóval jelentkezett, ahol azt boncolgatták, hogy milyen árréssel dolgozik az Apple. Mondhatjuk, hogy szinte minden évben megszokhattuk, hogy akadnak olyan számítások, ahol az egész telefon előállítását kiszámolják. Nos, ezúttal erre még nem került sor, viszont egy érdekes számfejtésbe kezdtek a hozzáértők.

Talán azt mondani sem kell senkinek, hogy az almások legnagyobb haszna mindig a legdrágább csúcsmodellen van. Jelen esetben az 512GB-os telefon a legnagyobb, amivel az almások 218 dollárral keresnek többet, mint az alap, 64GB-oson. A kaliforniaiak 350 amerikai dollárral kérnek többet az 512-es kiadásért, de a Bloomberg számításai alapján, a NAND flash, amit használnak, az csupán 132 dollárjába kerül az Apple-nek. Ha gyorsan elvégezzük a kivonásokat, akkor láthatjuk, hogy 218 dollár marad pluszban a zsebükben.

Természetesen a 256GB-os modellen kisebb a haszon, de azt is szépnek nevezhetjük. A középső modellért 150 dollárral kérnek többet, viszont a 256GB-os háttértár csak 43 dollárral kerül többe az Apple-nek a 64-esnél. Ebből adódik, hogy ezen kiadásokon 107 dollárja van pluszban az almásoknak. Többek között az Apple ezzel a stratégiával próbálja meg felemelni az iPhone átlagos eladási árát.

Egyelőre még nincs olyan számítás, ahol arra tértek volna ki, hogy mennyi egy Xs vagy Xs Max előállítási költsége, de feltehetően erre hamarosan fény derül.

Figyelem! Kilencedik születésnapját ünnepli az iDoki, ne maradj le a kihagyhatatlan születésnapi akcióikról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!