Még mindig a iPhone 6s és az iPhone 7 a legnépszerűbb modell az almások körében

HusztiD 2018.09.13. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 672

iphone-8-iphone-8-plus-iphone-x-image-001

Most, hogy az Apple bemutatta legújabb okostelefonjait, a Mixpanel csapata egy új felmérést adott ki, hogy a vállalat mely iPhone modelljei a legnépszerűbbek a felhasználók körében. Ahogyan lenni szokott, a jelenlegi adatok kizárólag az Amerikai piacra terjednek ki.

Augusztus folyamán nem igazán lehetett panasza az Apple-nek, ugyanis ha a megoszlásokat nézzük, akkor az amerikai piacon lévő okostelefonok 61,75 százalékán futott az iOS valamely verziója, míg a maradék 38,25 százalékon Android. Nyilván az Apple szülőhazájában a legnépszerűbb az iPhone, ahogyan azt a mellékelt számok is mutatják.

Ami viszont érdekesebb, hogy a csapat szám szerint lebontotta, hogy mely modelleknek milyen volt augusztus folyamán a megoszlása:

mixpanel

Az alábbi táblázatból kiindulva láthatjuk, hogy jelenleg még az iPhone 7 a legnépszerűbb okostelefon, ugyanis a használatban lévő almás telefonoknak a 17,34 százalékát teszi ki. Második helyen, 13,01 százalékos rátával az iPhone 6s, melyet harmadik helyen az iPhone 7 Plus követ 12,06 százalékkal. Nem sokkal, csupán 0,6 százalékkal csúszott le a harmadik helyről a tavaly megjelent iPhone X.

Az alábbi adatokból jól látszik, hogy a felhasználóknál jelenleg a 2-3 évvel ezelőtt megjelent telefonok a nyerőek. Az átlagfelhasználók nagyjából pont ilyen időközönként cserélik a telefonjaikat, így nem kizárt, hogy a most bejelentett iPhone modelljeivel hatalmasat tarol az Apple, s eljön az a régóta várt szuperciklus, mint anno 2014. folyamán a hatos modellekkel.

Ti mit gondoltok a szerda este bemutatott új modellekről? Váltani fogtok?

Figyelem! Kilencedik születésnapját ünnepli az iDoki, ne maradj le a kihagyhatatlan születésnapi akcióikról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!