Westworld játék miatt perel a Fallout Shelter fejlesztője, a Bethesda

HusztiD 2018.06.25. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 281

25171-33720-Screen-Shot-2018-03-12-at-143000-l

Ha valamelyest nyomon követitek a Westworld sorozatot, vagy az App Store új megjelenéseit, akkor tudhatjátok, hogy az elmúlt napok folyamán jelent meg a sorozat játékadoptációja. Pár nap telt el csupán, de a Fallout játékok fejlesztője, a Bethesda máris beperelte a Warner Bros-t a legújabb játékukért a Maryland kerületi bíróságnál.

A Bethesda a Fallout 4 megjelenését hónapokkal megelőzően tette elérhetővé mobil operációs rendszerekre a Fallout Shelter-t. A játékban lényegében egy saját föld alatti bunkert kellett létrehoznunk, majd azt fenntartanunk, ahol a lakók folyamatosan fejlesztik és ellátják magukat – röviden így lehetne összefoglalni a játékot. Természetesen közben lehetett szintet lépni, illetve ápolgatni a karaktereinket, ahogyan az ilyen játékoknál megszokott. A nem olyan régen megjelent Westworld-ről szinte egy az egyben ezt lehet elmondani, csupán kicsit más köntösben van tálalva.

A Fallout Shelter fejlesztője szerint a Warner több ponton is szabályt sértett. Az első és legfontosabb, hogy a Westworld egy az egyben a Fallout Shelter mása, s a fejlesztő a Bethesda jogvédett kódját használta fel hozzá, amivel hasonló játékélményt és dizájn elemeket alkottak meg. Mi több, még a játékbeli lehetőségek és az animációk is kísértetiesen hasonlítanak a fejlesztő szerint.

Alább látható két gameplay videó, így mindenki maga döntse el, hogy mennyire koppintott a Westworld. A mai világban jóformán mindenki perel mindenért, nagyvállalatok között pedig már-már megszokottnak nevezhető eme jelenség.

Természetesen messze még az ügy vége, s akár hosszas évekig is elhúzódhat, mire jogerős ítélet születik. A két játékot összehasonlítva ti mit gondoltok?

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!