Tekintetfigyelő szenzort kaphatnak az Apple jövőbeli termékei

HusztiD 2018.06.22. 17:25 Egyéb, Mac 0 db 96

23048CED-4C94-4AD2-813E-032E7BE837E4-780x550

Köztudott, hogy az Apple folyamatosan védet le különböző szabadalmakat, melyek bizonyos részét később valamilyen új termékük kapcsán felhasználhatnak. Ez történt legutóbb is, hiszen az almások egy olyan új eljárást védettek le, mely egy részről jónak hangzik, más részről pedig azt érezhetjük, hogy az iOS készülékeinktől a Mac-eken át minden figyelni fog minket.

Nem egészen bőbeszédű az aktuális leírás, de a lényeg, hogy bármilyen készülék, melyben kijelző található meg (iPhone, iPad vagy a különféle Mac modellek) egy úgynevezett tekintetfigyelő szenzort kapna. Ezáltal az adott masina figyelné a szemmozgásunkat, akárcsak a fejlettebb vezetői rendszerek, melyek úgymond a sofőrök éberségét mérik. Az Apple egyébként pont egy éve csapott le a német SensoMotoric Instruments-re, kik hasonló, szemmozgást követő technológia kifejlesztésén dolgoznak.

Hogy lesz-e valami a mostani szabadalomból, vagy sem, az erősen kérdéses. Első sorban a Mac-eknél vezethetnék be a tekintetfigyelést, utána később jöhetnének az iOS termékek. Egészen jónak hangzik, hogy a készülékek figyelik az éberségünket, hiszen ehhez mérten kapcsolhatna ki a kijelző, vagy állíthatná be automatikusan a fényerőt. Viszont ott a másik, sokakat megbotránkoztató téma, mely szerint senki sem szeretné, ha az Apple termékei állandóan figyelnék őt.

Ti mit szólnátok egy ilyen technológia bevezetéséhez?

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!