Nem állt messze, hogy a kijelzőbe ágyazza az iPhone ujjlenyomat olvasóját az Apple

HusztiD 2018.06.19. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 725

iphone-8-concept-embedded-fingerprint-reader

Mielőtt az Apple bemutatta az iPhone X-et, az azt megelőző egy évben töménytelen mennyiségű hírt olvashattunk arról, hogy milyen hitelesítési eljárást vezetnek be a kaliforniaiak a jól megszokott Touch ID helyett. Kezdetekben arról szóltak a hírek, hogy a vállalat egyenesen a kijelzőbe ágyazza az ujjlenyomat olvasót, azonban mint tudjuk, mindez nem valósult meg, hiszen helyette a Face ID került bemutatásra.

Most viszont felszínre került egy olyan szabadalom, melyet még 2016. szeptemberében nyújtottak be az almások, tehát pont akkor, mikor az iPhone hetes modellekről rántották le a leplet. Mindebből lényegében megtudhattuk, hogy valóban volt egy olyan koncepciójuk, mely szerint a kijelzőbe ágyazták volna a szenzort, de mint tudjuk, mindez nem valósult meg. Korábban egyébként az a pletyka járta, hogy nem igazán sikerült a pontos ujjlenyomatot érzékelnie a szenzornak, mivel még nem elég fejlett kijelzőbe ágyazva, ezért egyáltalán nem volt megbízható, így inkább az arcfelismerésre helyezték a hangsúlyt.

Természetesen a jövőben bármi megtörténhet, de már nem valószínű, hogy visszahozzák az ujjlenyomat olvasót. Az Apple állítása szerint a Face ID 20-szor biztonságosabb, mint amilyen a Touch ID volt, így ebből kiindulva már nem fognak visszatekinteni a múltba. Legalábbis a csúcsmodelljeiknél biztosan nem, de az is lehet, hogy a belépőszintű telefonjaiknál megpróbálják egyenesen a kijelzőbe ágyazni.

Ti egyébként mire voksolnátok? Egy kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat olvasóra, vagy a Face ID-ra?

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. vistu88 - 2018.06.19. 18:09

    Kijelzőbe ágyazott ujlenyomatolvasóra teszem a voksom.

  2. Éliás Zsolt András - 2018.06.19. 20:39

    Szerintem a kettő együtt lenne a tuti!

  3. J.Tibor - 2018.06.20. 10:42

    Szerintem ezekután várható hogy gombnyomásra egy tű kiugrik a telefonból és megszúrja az ujjad, dns -t vesz és csak aután fogod tudni használni ! ….. Anyira túl van bonyolitva hogy nem értem minek szenvednek ezzel , a régi ujlenyomatolvasó ès a face id megoldás bőven jó és biztonságos

Szólj hozzá Te is!