Belülről nem igazán izgalmas a 2018-as iPad

HusztiD 2018.04.04. 09:55 iPad, Kiemelt hírek 0 db 444

sixth-generation-ipad-pro

Ahogyan szokássá vált, minden újabb tech termék megjelenésekor, mint az előző héten bemutatott hatodik generációs iPad esetében, az iFixit szakemberei szétkapták, hogy megnézzék, mi fából faragták az új tabletet. Mint tudjuk, hatalmas változás nem történt a 9,7 colos masinát illetően, azonban vannak dolgok, melyekről érintőlegesen érdemes beszámolni.

Az egyik plusz pont, amit kiemeltek a szakik, hogy az új 9,7 colos iPad kijelzőjét sokkal olcsóbb cserélni, mint azt, ami a 10,5-ös Próban van. Hiába LCD mindkettő, azonban a kisebbik modellben nincs egyenesen a panelhez laminálva maga az előlapi üveg, így sokkal könnyebb a cseréje. Illetve az szintén jó hír, hogy ha betörne, akkor könnyű a szervizelése, mivel a kijelzőre felfekvő üveget kell csak (nagy valószínűséggel) cserélni.

Hiába tudtuk, de a hozzáértők megerősítették, hogy a 9,7 colos készülékben ugyanaz az A10 Fusion processzor található meg 2 GB memóriával megspékelve, mint az iPhone 7 modellekben. Maga az Apple Pencil támogatásához dettó azt a Broadcom érintőpanelt alkalmazták a kaliforniaiak, mint amelyek az iPad Pro modelljeiben megtalálhatóak. Rossz hír viszont, hogy az almások továbbra is erős ragasztóanyagot használnak a tabletben, ami az új iPad-nál megnehezíti a dolgokat, ugyanis szerelés előtt alaposan fel kell melegíteni az adott helyeket, ahol a ragasztó található.

Általánosságban elmondható, hogy nem egészen izgalmas az új iPad szerelhetősége, hiszen kisebb apróságokon kívül szinte majdnem ugyanaz, mint az előző évi modell. Ennek ellenére az iFixit 2 pontot adott a 10-ből a szerelhetőségre. Olcsóbb az új tablet szervizelése a Pro masinákkal szemben, azonban még mindig eléggé macerás, főleg, hogy sok ragasztóanyagot használnak az almások.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!