KGI: nagyon rosszul teljesít az iPhone X, nyár végére a gyártását is leállíthatják

HusztiD 2018.01.22. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 975

Screen-Shot-2560-11-07-at-10.45.52-PM

Kedvelt Apple elemzőnk, Ming-Chi Kuo új beszámolót adott ki, melyben az iPhone X-ről és az idei év őszén érkező új modellekről regélt egy kicsit. Számításai alapján a kaliforniai vállalat sajnos mellé lőtt az új csúcsmodellel, az iPhone X-szel, ugyanis jóval kevesebb fogy belőle, mint azt eredetileg tervezték.

Kuo egyik fő oknak a kínai piacot hozza fel. Az Apple számára meglehetősen nagy piacot jelent Kína, de az új csúcskészülékkel nem sikerült azt a mennyiségű eladást produkálni, mint amivel számoltak. Eleve ott vannak az olyan gyártók, mint a Huawei, Vivo vagy Oppo olcsóbb alternatívái, így ezt is szem előtt tartják a felhasználók. Valamint Kuo azt szintén felhozta, hogy az előlapi kamerakivágás megtévesztő a felhasználók számára, hiszen általa kisebbnek érzik a rendelkezésre álló helyet, így inkább egy 5,5 colos Plus modellre csapnak le.

A 2017-es év utolsó negyedévében az elemzők zöme 20-30 milliós iPhone X eladással számolt, azonban Kuo szerint az Apple örülhet, ha 18 millió készüléket le tudott szállítani. A szaki számításai alapján az idei év első negyedévében további 18, míg az azt követőben újabb 13 millió iPhone X-et ad el az Apple. Mire megjelennek az idei évi új telefonok, addigra nagyjából 62 milliót adhatnak el belőle, ami szintén alulmúlja a korábbi 80 milliós elvárásokat.

iphonexcameradesign

Sajnos még egy rossz híre van a KGI elemzőjének, hiszen úgy hiszi, hogy az iPhone X egyáltalán nem váltotta be az Apple hozzá fűzött reményeit, ebből kifolyólag 2018. közepén teljesen leállnak a tömeggyártással. Ez nagyon szokatlan lépés lenne az almásoktól, hiszen korábban mindig csökkentették az egy generációval korábbi modellek árazásait. Kuo úgy hiszi, hogy továbbra is az iPhone 6s és 7-es modellek maradnak a belépőszintű okostelefonok az Apple kínálatában.

Végezetül a szaki újból megerősítette korábbi kijelentését, mely szerint három iPhone-t dob piacra 2018. szeptemberében az Apple. Két OLED kijelzővel szerelt modell lesz 5,8 és 6,5 colos kijelzőmérettel, valamint ezek között egy 6,1 colos LCD panellel szerelt modell is helyt kap, melyet 650-750 dollár közötti áron kezdhetnek el értékesíteni.

Úgy néz ki, hogy nem csak a pletykák, de az egyik legpontosabb elemző is borúsan látja az Apple teljesítményét. Hivatalosan csak február elsején, az Apple 2018 Q1-es pénzügyi konferenciáján tudhatjuk meg, hogy mégis hogyan teljesítettek.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Robi - 2018.01.22. 15:58

    Ha így van , akkor megérdemlik, ilyen árazással nem csodálom….., Egyébként nem is értem ez az megözelítést…., tegyük fel, hogy annyi készülék fogyott mint amit reméltek…, de arra nem gondoltak , hogy egy 400 ezres készüléket nem fognak lecserélni az emberek 1-2 év után …, / legalábbis kevesebben mint, ahogy ezt most teszik…,

Szólj hozzá Te is!