2017-ben is az iPhone volt a legnépszerűbb tech termék

HusztiD 2018.01.02. 10:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 154

iphone-8-iphone-8-plus-iphone-x-image-001

Minden évben készülnek kimutatások arra, hogy mely termékek voltak a legnépszerűbbek adott kategóriákon belül. Az USA Today beszámolója szerint a tech kategóriában nem sok változás történt, ugyanis mint az előző években, úgy 2017-ben is az iPhone volt a legnépszerűbb termék, ami kimagaslóan szerepelt.

A GBH Insights egyik szakembere, Daniel Ives szerint az előző évben az Apple összesen 223 millió iPhone-t adott el, ami 12 millióval több, mint az ezt megelőző éves teljesítménye. Ugyan kicsit messze állnak a 2015-ös rekordtól, ugyanis akkor 230 millió telefont szállított le az Apple. Mindenesetre nem lehet panaszuk idén sem, hiszen ezzel a 223 millió eladott készülékkel magasan vezetik a listát.

Második helyet egyébként a Samsung fogta be a Galaxy S8 és Note 8 modelljeivel, melyekből csak 33 milliót passzoltak el. Természetesen itt megemlíthetjük, hogy csak két telefonról van szó, míg az Apple-nél minden iPhone benne van a listában, de nem árt észben tartani, hogy a Samsung több alsó és közép kategóriás készülékkel rendelkezik, míg az Apple csak felső kategóriással, így ezt tartották szem előtt a szakemberek. Viszont tény, hogy más adatokat kapnánk, ha minden Samsung készüléket mértek volna.

iphonexcameradesign

Harmadik legnépszerűbb termék az Amazon Echo Dot hangszóró volt, melyből 24 milliót adtak el az előző év folyamán. Negyedik helyen pedig ismételten az almások jeleskednek az Apple Watch-csal, hiszen abból 20 milliót szállítottak le 2017 folyamán, míg ötödik helyen a Nintendo Switch található meg 15 milliós eladásokkal.

Végül Ives megjegyezte, hogy a 2017-as év sokkal ígéretesebb lesz az Apple számára, ugyanis ha minden jól megy, akkor tavasszal érkezhetnek új iPhone SE modellek, valamint ősszel a következő csúcsmodellek, így igazán ígéretes év elé néznek a kaliforniaiak.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!