Iovine szerint egyáltalán nem jó üzlet a zenestreamingelés, veszélyben lehet a Spotify

HusztiD 2017.12.07. 17:55 Apple Music, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 164

Eddy Cue, Jimmy Iovine, Apple, Beats Music, Code Conference

A Beats egyik alapítója, Jimmy Iovine új interjút adott a Billboard számára, melyből nagyon érdekes dolgok derültek ki. Mint az köztudott, az Apple még 2014 folyamán vásárolta fel a Beats-et, majd a megszerzett előfizetői bázis és szolgáltatás által léptek be ők is a zenestreamingelők piacára az Apple Music útra engedésével.

Jimmy elmondása alapján a streaming szolgáltatók nagyon rossz helyzetben vannak jelenleg, hiszen nem igazán van haszon azon, amit csinálnak. Példának azt hozta fel, hogy az olyan nagyobb vállalatok, melyek rendelkeznek egy hasonló szolgáltatással, azok más terméket vagy szolgáltatást is árulnak, hiszen valószínűleg azon lesz csak nyereségük. Az Amazonnak például ott van a Prime, az Apple-nek pedig az iOS és macOS készülékei, azonban a Spotify ezen felül semmit nem tud felmutatni.

A hozzáértő kifejtette, hogy ha tegyük fel, az Amazon azzal állna elő, hogy ezentúl nem 9,99 dollárért árulják szolgáltatásukat, hanem csak 7,99-ért, akkor borulna a bili. A zenestreaming szolgáltatás ma már amúgy sem akkora nagy üzlet az óriások számára. A nagyvállalatok még boldogulnak vele, hiszen más termékeikkel nyereséget termelnek, de aki csak erre támaszkodik, az bizony nagy bajban lehet az idő előrehaladtával.

apple-music-streaming

Ott van a YouTube, a Pandora, vagy a már említett Spotify. Mind kínál ingyenes szolgáltatást, s ezt a szolgáltatók úgy oldják meg, hogy reklámmal teszik tele az alkalmazásaikat, szolgáltatásaikat. Ebből tudnak valamennyi pénzt kivenni, de koránt sem annyit, hogy bőségesen megérje számukra. Pontosa infókat sajnos nem osztott meg Iovine, hogy nagyjából milyen nyereség lehet egy-egy streamelt zeneszám után.

A Spotify egyébként immáron egy évtizede, hogy piacon van, s jelenleg 60 millió fizetős előfizetővel rendelkeznek. Szemben ott az Apple Music, ami még csak két és fél éve indult, de itt már 30 millió előfizetőről beszélhettünk az idei szeptemberi adatok alapján.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!