Új teljesítményszabályozó chipeknek hála jelentősen nőhet a jövő évi iPhone modellek üzemideje

HusztiD 2017.12.01. 17:25 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 246

iphone-6-battery-2

A legújabb hírek szerint az Apple egy saját teljesítményszabályozó chipet fejleszt, amely ha minden jól megy, már a következő év folyamán megjelenő iPhone modellekben kap helyet. Legalábbis erről számolt be az ázsiai Nikkei, kik szerint az Apple szakítana az angliai Dialog által gyártott chipekkel, s helyette teljesen sajátot terveznének.

Az elmúlt évek folyamán az Apple részére az angliai vállalat gyártotta le ezen teljesítményszabályozó chipeket, de a mostani pletyka felröppenésének hatására a Dialog részvényei 15 százalékkal estek vissza. Hasonló dolog ez a korábbi Imagination Technoligies esetéhez, ugyanis korábban az almások elmondták, hogy többé nem licencelik a GPU dizájnjukat. Ennek hatására a szintén angliai vállalat részvényértékei 70 százalékot zuhant egyetlen nap leforgása alatt, közben az Apple az A11 Bionic chipben mutatta be a saját GPU eljárásukat.

iphone-x-wireless-charging

Elviekben a mostani lépéssel az Apple tovább függetlenítené magát, hiszen egy partnerrel kevesebb lenne. A források szerint a kaliforniaiak által gyártott új chip lenne a jelenlegi legfejlettebb technológia az iparágban, azonban arról jelenleg nem szólnak a hírek, hogy milyen változásokra számíthatunk. Ha az Apple jól megtervezi a teljesítményszabályozó chipet, akkor nem kizárt, hogy a következő okostelefonokból pluszban kisajtolható lesz még egy-két óra, amivel jelentősen növelnek a telefonok üzemidején.

Ne feledjük, hogy ezek csak egy újabb ázsiai forrásból származó pletykák, így semmi sem garantálja a jelenlegi információk valódiságát. Viszont azt is tartsuk szem előtt, hogy az Apple nem fél egy-egy hasonló lépés megtételére, hiszen a múltban számos példa volt erre. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy tényleg új chipek mutatkoznak-e be a következő évi iPhone modellekben, s ha igen, akkor az mennyit dob majd a telefonok üzemidején.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!