Mennyire könnyen ejthető át a Face ID?

HusztiD 2017.11.03. 15:55 iPhone, Videók 0 db 787

twins-face-id

Jelenleg az egész tech társadalom az iPhone X-szel van elfoglalva, amit mi sem bizonyít jobban, hogy kisebb rakás beszámoló és kicsomagoló videó érkezett róla az elmúlt napok folyamán. A telefon hivatalosan a mai nap folyamán jelent meg, de a nagyobb tech oldalaknak már napokkal ezelőtt lehetőségük volt alaposan letesztelniük.

Az egyik legnagyobb kérdés talán a Face ID-t ötvözi. Vajon mennyire megbízható? Olyan könnyen átverhető, mint a piacon lévő Androidos készülékek? A válasz egyszerű: nem. Ahogyan az Apple vezetői elmondták a szeptemberi iPhone eventen, valamint a kséőbbi interjúkban, a Face ID az eddigi legjobb hitelesítési eljárás, hiszen sokkal biztonságosabb, mint a korábban használt Touch ID. Itt voltaképp egy az egymillióhoz az esélye, hogy valaki más oldja fel helyettünk a telefont. Ez eléggé jó aránynak számít, de ahogyan a vezetők megjegyezték, egyetlen kivétel akad, ha van egy ikertestvérünk.

Az első videóban a Wall Street Journal tesztelte le az új telefont. Többféle alapvető módon megpróbálták átejteni a telefont, de sikertelenül, hiszen sem egy képnek, vagy egy maszknak sem dől be a szoftver – mondjuk ez utóbbinál nyilván célszerűbb lett volna, ha alaposan megcsinálják a maszkolást, hiszen úgy hitelesebb lett volna. Na és mi van, ha az ikrekről beszélünk? Ott bizony nehézségek akadnak, hiszen a rendszer több esetben képtelen megkülönböztetni őket. Természetesen vannak olyan esetek, ahol nem működik a Face ID, de több esetben igen, ahogyan az alábbi videókból is láthatjátok.

Bónuszként pedig itt van másik két videó arról, hogy különféle kiegészítők használatával hogyan működik a Face ID.

A Face ID használatát a TrueDepth kamera teszi lehetővé, beállítása pedig igazán egyszerű. A kamera több mint 30 000 láthatatlan pontot vetít ki, majd ezek elemzésével alkot precíz dom­bor­zati térképet az arcodról.

Forrás: Apple

Nyilván a későbbiek folyamán több videót láthatunk még ugyanebben a témában, így kíváncsiak leszünk az átfogóbb tesztekre, hogy azok mit mutatnak. Egy átlagember számára senki sem fogja tudni feloldani a telefont, kivéve ha van egy eltitkolt ikertestvére. Viszont akinek van, ott lehetséges átejteni a Face ID-t, de nyilván ez is egy olyan dolog, hogy nem a saját testvére elöl zárja le a telefont az ember, akiben megbízik, hanem az idegenek elől.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!