Fejlesztők számára sokkal jövedelmezőbb az App Store új funkciója

HusztiD 2017.11.03. 13:55 App Store, iOS 0 db 237

app-store-redesign-on-iPhone-ios-11

Az iOS 11 megjelenésével az Apple teljesen újragondolta az App Store-t, amely nem csak egy újabb és talán jobb felhasználói felületet bevezetését jelentette, de bizony egy új szekciót egyaránt bemutattak, melyeknek a fejlesztők örülnek a legjobban. Mint tudjuk, a főoldalon ezentúl az alkalmazás jobban kiemeli a nap ajánlatait a programok és játék szekcióiból.

Az Apptopia csapata megvizsgálta, hogy lényegében mit jelent az újdonság az alkalmazás fejlesztői számára. A kimutatást az első 30 napból nyerték ki, s eléggé nagy bizakodásra adnak okot az alábbi adatok. Külön választották a program és a játék szekciót, amiből szemmel látható, hogy milyen népszerűséget értek el a fejlesztői. Az alábbi táblázatból minden jól kivehető, de összességében elmondhatjuk, hogy a programok élvezhetik ki egyelőre a nagyobb népszerűséget. Például hétköznapi napokon a kiemelt alkalmazások több, mint 2 ezer százalékos növekedést értek el. Játékoknál nem beszélhetünk ekkora arányokról, de átlagban közel 800 százalékos javulást tudhatnak maguknak.

appstoregamesappsdownloadboost-800x758

Felmerülhet a kérdés, hogy miért pont a programoknál jelentkezik ekkora különbség. Ha a felhasználók felkapnak egy játékot, akkor az azonnal a toplisták élén landol, azonban programoknál sokkal nehezebb egy olyan appot találni, amit ennyire felkapnak. Kiad a fejlesztő egy teljesen új, kiváló alkalmazást, de ha nincs kellően reklámozva, akkor sajnos nem igazán fog kitörni a szürkeségből, így a toplistákra sem kerül fel. Ha viszont az Apple egy napra kiemeli őket, akkor bizony az alábbi diagramnak megfelelően növekedhet az iránta való kereslet.

Ti egyébként mennyire boldogultok az új App Store-ral? Figyelitek mindig a napi ajánlatokat?

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!