Ígéretes ipari fejlesztések várhatóak az Apple és a General Electric egyezségének köszönhetően

HusztiD 2017.10.23. 10:55 Apple, Egyéb, iOS, Kiemelt hírek 0 db 206

apple-ge

Az Apple új egyezséget kötött a General Electric-szel, melynek berkein belül ígéretes jövőbeli fejlesztésekre számíthatnak a nagyvállalati felhasználók. Mint tudjuk, az almások az utóbbi évek folyamán egyre több ilyen partneri kapcsolatot kötnek az ismertebb tech vállalatokkal, melynek berkein belül tovább fejlesztik az iOS készülékek érvényesülését a vállalati szférában.

Eddig olyan óriásokkal kötött partneri kapcsolatot az Apple, mint az IBM, Cisco, Deloitte vagy az SAP, ami mellé most a General Electric egyaránt beszállt. A bejelentésből ugyan nem derült ki pontosan, hogy milyen alkalmazásra, vagy éppen fejlesztésre számíthatnak a vállalati ügyfelek, azonban annyit megosztottak, hogy a General Electric Predix platformjának az erejét és az iOS eszközök egyszerűségét ötvözik egybe.

Mi a Predix? Egy olyan iparági platform, amely összegyűjti az ipari eszközök aktuális információit, majd a felhő által megosztja másokkal, elemzi azokat. Például képzeljük el, hogy egy adott vasúttársaság Predix-et használ, így ha az úton karambol van, akkor a szoftver jelez a résztvevők számára, hogy az adott szakaszon fennakadás van, emiatt pedig X idejű csúszások várhatóak. Mindezt valós időben persze. Ez ugyanígy igaz a légitársaságokra, akik azt is kiszámíthatják egy utazás alkalmával, hogy az adott súly alapján mennyi üzemanyagot takarítanak meg. Sokan úgy hívják a Predix-et, mint az iparág iOS rendszerét.

Egyébként az ilyen és ehhez hasonló kapcsolatok segítenek az Apple-nek, hogy jobban érvényesüljenek a vállalati szektorban a készülékeik. Pár éve hasonló kezdeményezésük született a Boeing-gel, melynek berkein belül a repülőgépeken a személyzetek egy-egy iPad-et használtak a saját dedikált alkalmazásaikkal.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!