Az iPhone X csupán számodra fogja megjeleníteni az értesítéseidet

HusztiD 2017.10.17. 11:56 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 1 804

faceid

A mai világban szinte mindenkinek be vannak állítva az értesítések funkció, ami által a telefon valós időben jelez, ha Messengeren kaptunk üzenetet, vagy éppen bármilyen egyéb értesítést. Ez egy eléggé jó dolog, viszont vannak olyan helyzetek, mikor jobb, ha mások nem látják a mi személyes dolgainkat. Erre van egy remek megoldása az Apple-nek, amit sokan fognak használni.

Eddig úgy volt, hogy ha kapunk egy jelzést, akkor az a főképernyőn, valamint az értesítések menüpontban látható volt bárki számára az értesítés tartalma. iOS 11 alatt van egy olyan új funkció, ahol beállíthatjuk azt, hogy ezeknek a jelzéseket a tényleges tartalmát csak számunkra mutassa meg. Ha ezt beállítjuk és mondjuk egy üzenetet kapunk Messengeren, akkor a főképernyőn annyi fog látszani, hogy egy új értesítést kaptunk Messenger-től. Ahogyan az iPhone X érzékeli, hogy rátekintettünk a telefonra, úgy egyből megjeleníti az adott kontentet, míg idegeneknél ez nem fog működni.

Külön jó hír, hogy nem csak az iPhone X tulajai számára lesz elérhető eme nagyszerű beállítási lehetőség, hanem a Touch ID-val szerelt telefonokon egyaránt. Mindösszesen csak egy iOS 11 fog hozzá kelleni, majd a Beállításokon belül az Értesítésekben kell engedélyezni eme remek funkciót. Beállítása előtt és után így fog kinézni a főképernyőnk:

hidden-notifications-iOS-11-780x390

Képzeljük csak el, hogy milyen nagyszerű lehetőségek rejlenek az arcfelismerésben. Az iPhone X-ben bemutatkozó Face ID egy új színre emeli a felhasználói élményt, hiszen képes lesz azonnal beazonosítani, hogy a gazdája használja-e a telefont, vagy valaki más, így csak az illetékes személynek jeleníti meg a személyes információkat. Ugyanez igaz az Apple Pay fizetési rendszernél egyaránt, hisz elég lesz csak rápillantani a telefonra, amivel máris engedélyezzük a fizetés jóváhagyását – sajnos Magyarországon még mindig nem elérhető a funkció.

Kíváncsian várjuk, hogy a jövőben milyen további hasznos újdonságokkal rukkolnak elő az almások.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. MókásBuszkilincs - 2017.10.17. 14:20

  Ez már most így van (azaz beállítható) az iOS 11-ben.
  :-)

 2. MókásBuszkilincs - 2017.10.17. 14:21

  iPhone 6s, iOS 11 :)

 3. g - 2017.10.17. 14:31

  Hát még milyen jó lenne, ha lemásolnák a Smartconnecting funkciót a droidból, akkor még rá se kell nézni.

 4. Krisz0808 - 2017.10.17. 14:58

  Ezt hogyan kell beállítani? 5se

 5. Norbert - 2017.10.17. 17:59

  Kisegítő lehetőségeknél beállítod hogy ne oldjon fel ujj rá helyezéssel, majd az értesítéseknél hogy csak akkor lásd ha a telefon fel van oldva

Szólj hozzá Te is!