Jövőre minden iPhone modell megkapja a Face ID-t

HusztiD 2017.09.20. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 441

apple-iphone-x-2017-iphone-x_70

Kedvenc elemzőnk, Ming-Chi Kuo újabb beszámolóval állt elő, ahol a Face ID és a Touch ID jövőjét latolgatta. Az elemző szerint az Apple teljes 2018-as iPhone felhozatala megkapja majd a nem olyan régen bemutatott Face ID-t, s az almások lassan megpróbálnak búcsút venni a 2013-ban bemutatkozott Touch ID-tól.

Kuo először arról írt, hogy az új iPhone X tulajok egyre inkább megkedvelik a Face ID-t, amitől jelenleg többen tartanak. Természetesen érhető a kezdeti félelem, hiszen anno 2013-ban, mikor az Apple bemutatta az iPhone 5s telefonját, akkor többen tartottak az ujjlenyomat olvasótól. Végül pedig mindenki megszerette, hiszen általa sokkal gyorsabban hitelesíthetjük magunkat, mintha beírnánk a jelkódot.

A KGI szakembere úgy hiszi, hogy a következő évben megjelenő összes iPhone modell megkapja az arcfelismerő funkciót a TrueDepth előlapi kamerával és szenzorokkal egyaránt. Az viszont eléggé ködös, hogy mi lesz a Touch ID jövője. Az Apple elsőnek kivárja az emberek tényleges reakcióját a Face ID-re. Ha elégedettek lesznek vele, akkor bizony elköszönhetünk a tényleges Touch ID-től. Viszont ha kudarcot vall az emberek visszajelzése alapján az új funkció, akkor bizony a kijelzőbe integrálhatják a kaliforniaiak az ujjlenyomat olvasót.

Ha az Apple a kijelzőbe ágyazza a szenzort, akkor az megnöveli a 3D Touch modult, ami egy vastagabb kijelzőt és egyben telefont eredményez. Ha sikerül is a panel alá építeniük a szenzort, akkor még az nem jelenti azt, hogy tökéletesen működne, hiszen elviekben sokkal pontatlanabbul olvasna, mint a jelenlegi Home gombos megoldás. Erről pedig több pletykát olvashattunk az elmúlt hónapok folyamán, hiszen eredetileg az iPhone X is megkapta volna a beágyazott Touch ID funkciót.

Természetesen még sok időnk van a következő iPhone modellekig, addig viszont számos pletykáról fogunk még olvasni. Egyelőre várjuk meg, míg piacra kerülnek az iPhone 8 modellek, majd november elején a régóta várt iPhone X.

Ti mit gondoltok a Face ID-ről? Szerintetek felváltja a Touch ID-t?

Információ! Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Jakuza - 2017.09.20. 20:14

    Akkor talán cserélek , mrt most inkább veszek a 6s mellé egy s8 at mrt az kisebb ,mint az edge 7 , de nagyobb mint a 6s , s a többit már leírta 100x . Sajnos

Szólj hozzá Te is!