iPhone-ra cseréli Windows alapú telefonjait a New York-i rendőrség

HusztiD 2017.09.19. 13:55 Egyéb, iPhone 0 db 389

iPhone-7

A New York-i rendőrség drasztikus lépésre készül, ugyanis hamarosan 36 ezer Windows alapú okostelefont váltanak le az Apple iPhone-jaira. A New York Post nem olyan régi beszámolója szerint a helyi rendőrség korábban, egy projekt lévén csapott le a Windows alapú Lumia 830 és 640XL telefonokra, melyeket most kénytelenek leselejtezni.

Úgy tűnik, hogy megérett a csere, így a szervezet összesen 36 ezer telefont fog lecserélni valamilyen iPhone modellre. Egyrészt ez egy nagyon jó dolog az Apple szemszögéből, viszont a Microsoftéból nagyon nem. Tudjuk, hogy az utóbbi évek folyamán a Windows-t futtató telefonok egyre kisebb részesedést értek el a piacon. Legutóbbi negyedévben például 2,3 százalék volt az arányuk. Ezt követően pedig még lejjebb esik a Microsoft részesedése.

Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy pontosan milyen modelleket fognak beszerezni a rendőrség számára, de feltehetően több választható lehetőségük lesz a munkatársaiknak. Azt jóformán biztosra vehetjük, hogy a soron következő negyedéves felmérésekből további csökkenő tendenciára számíthat a Microsoft.

Információ! Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!