Brutális elő és hátlapi kamerával érkezik az iPhone 8

HusztiD 2017.08.07. 09:55 HomePod, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 1 425

iphone-8-glass-back

Újabb és újabb felfedezésekre bukkannak a hozzáértő fejlesztők a HomePod legelső szoftverében. Nem elég, hogy előző héten már egy kisebb tucat hírt tudhattunk meg az iPhone 8-ról, de most újabb morzsákra bukkant a portugál iHelp csapata. Ezúttal a célpont nem más, mint a telefon kamerája.

A csapat alaposan megvizsgálta az új szoftvert, melynek következtében sikerült rájönniük, hogy mikre lesznek képesek a csúcskészülék kamerái. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az Apple az elő és hátlapi kameránál egyaránt lehetővé teszi a 4K felvételt 60 FPS mellett. Ha az iPhone 7 modellekhez hasonlítunk, akkor ott a hátlapi szenzornál csupán 30 FPS mellett lehetséges a 4K videózás, míg az előlapi egység csupán 1080p-s felbontást képes kezelni.

Ezen felül további jó hír, hogy az iPhone 8 az iOS 11-nek köszönhetően már az Apple új fájlformátumait fogja használni. A HEVC-t az almások mutatták be még az idei WWDC 17 konferencián. Lényegében ugyanolyan minőséget kínál, mint a mostani H.264-es kódolású fájlok, csupán annyi különbséggel, hogy fele akkora tárhely szükséges neki. Ergo ez annyit tesz, hogy a 4K felvételek sokkal kevesebb helyet foglalnak majd a készülékeinken.

Feltehetően nem ez volt az utolsó felfedezés, melyet találtak a HomePod szoftverében. A bemutatóig nagyjából még egy hónap van hátra, de szinte biztos, hogy még újabb érdekességeket fogunk róla olvasni. Az eddig kiszivárgott infók alapján pedig nem igazán lehet panaszunk a 10. évfordulós telefonra!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!