Jövőre már nem csak a Samsung gyártja az iPhone-ok OLED kijelzőit

HusztiD 2017.07.31. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 245

forbes-iphone-8-2

Lassan már nyílt titok, ha azt mondjuk, hogy a Samsung gyártja le az iPhone 8 OLED kijelzőit. Az Apple-t illetően már több éve mennek a pletykák, hogy mikor váltanak az LCD-ről, azonban egyelőre úgy néz ki, hogy csak a csúcskészülék kapja meg eme újdonságot. Mondhatjuk úgy is, hogy az iPhone 8 indítja el az Apple háza táján az OLED forradalmat, amit a jövőbeli iPhone modellek követnek.

Igen ám, de jövőre változni fog a tendencia, ugyanis a jelenlegi tervek szerint nem csak a high-end modell kapja meg az OLED panel exkluzivitását, hanem a többi egyaránt. Ehhez pedig az LG lesz nagy segítségére az almásoknak, ugyanis a legújabb infók szerint ők lesznek, akik beállnak a Samsung mellé a gyártásba.

A madarak csicsergése szerint az Apple nagyjából 2,7 milliárd dollárt fektet az LG Display-be, hogy felkészítsék soraikat az OLED gyártásra. Ennek köszönhetően pedig a koreai gyártó nagyjából 30 ezer panelt tud havi szinten legyártani, amivel feltehetően kielégítik a piaci igényeket.

Ha az LG szintén beáll melléjük, akkor az Apple is függetlenebb lesz kicsivel, ugyanis nem egy gyártón fognak támaszkodni. A kaliforniai vállalat megpróbálja magát minél több partnerrel körülvenni, hiszen úgy kedvezőbb árakat tudnak maguknak kiharcolni, valamint kevésbé függenek attól, hogy mennyit tudnak teljesíteni a beszállítóik. Például ha igazak a hírek, akkor idén többek között azért kapja meg csak az iPhone 8 az OLED kijelzőt, mivel a Samsung nem képes megfelelő mennyiségben leszállítani a paneleket részükre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!