Hamarosan megkezdi a 7 nanométeres, A szériás chipek gyártását a Samsung

HusztiD 2017.07.19. 15:55 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 231

samsung-1

Anno két éve, mikor az Apple piacra dobta az iPhone 6s modelleket, akkor terjedt el az úgynevezett chipgate probléma. A telefonokban a TSMC és a Samsung által gyártott A9-es processzorok voltak megtalálhatóak, azonban az utóbbi vállalat processzorai jobban szívták a készülék üzemidejét. Annyira  nagy port vert a történet, hogy egy évvel később a TSMC kapta az A10-es processzorok megrendeléseinek szignifikáns részét.

Úgy tűnik, hogy túltette magát a történteken az Apple, hiszen a következő évi telefon chipjeinek nagy részét a Samsung gyárthatja le. A Dél-koreai vállalat nem olyan régen készült el legújabb gyárával, ahol immáron képesek a 7 nanométeres gyártástechnológiájú processzorok előállítására. Közben a gond az, hogy a TSMC-nél még nem készültek fel erre, így kérdéses, hogy milyen arányban lesznek leadva az Apple felől a rendelések. Valamint az szintén, hogy a következő évi telefonoknál bemutatkozik-e az új proci, avagy váratnak még magukkal egy évet a 7 nm-es chipek.

Minél kisebb gyártástechnológiával készül egy processzor, annál energiatakarékosabb. A gyártók viszont képesek a gyártástechnológia csökkentésére úgy, hogy közben valamivel jobb teljesítményt sajtolnak ki a processzorokból.

Reméljük a következő Samsung által előállított chipekre nem lesz panaszunk, mint két évvel ezelőtt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Zoli - 2017.07.19. 17:37

    A vègèn annyira lecsökken a mèret, nem is lesz benne proci:)

  2. Bigyo - 2017.07.19. 18:32

    Gondolj bele Zoli hogy 10-15 evvel ezelott nem is nanometerben mertek a dolgot.

Szólj hozzá Te is!