Tesztelés céljából önvezető autókhoz keres sofőröket az Apple

HusztiD 2017.04.24. 17:55 Apple Car, Kiemelt hírek 1 db 210

tim-cook-james-corden-carpool-karaoke-2

Az elmúlt hónapok folyamán nem nagyon hallatott magáról az Apple Car koncepció, de úgy tűnik, hogy lassan kezd véget érni a projektet körülvevő csend. A Business Insider csapatának sikerült egy olyan dokumentumhoz hozzáférnie, melyből megtudhattuk, hogy az Apple aktívan dolgozik az autonóm vezetési technológia kifejlesztésén.

A dokumentumban leírtak alapján az Apple sofőrjeinek összesen hét különböző tesztet kell elvégezniük ahhoz, hogy teljes képesítést kapjanak. Minden vezetőnek lehetősége van két gyakorló kört mennie a vizsga előtt, valamint annak az elvégzéséhez három feladatot kell sikeresen teljesíteniük.

Ezek mellett a kaliforniai vállalat Logitech hardvereket fog alkalmazni, amelyek monitorizálják az olyan alapvető manővereket, mint az úgynevezett U kanyarodás, hirtelen fékezés vagy gyorsulás. Sajnos ennél többet nem tudhattunk meg, valamint azt sem, hogy házon belül keresnek-e sofőröket, vagy nem.

Végül kíváncsiak leszünk, hogy mit sikerül összehoznia az Apple-nek, de mire ez megvalósul, az egy nagyon hosszú folyamat lesz. Ne feledjük, hogy  a tavalyi év végéhez közeledve egymilliárd dollárt fektettek az almások a kínai taxizásba, hogy ott is felmérjék a helyzetet.

Szerintetek lesz valami az Apple Car koncepcióból?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Zoli - 2017.04.25. 17:39

    Nem.

Szólj hozzá Te is!