Steve Jobsnak köszönhetően kapott egészségügyi funkciókat az Apple Watch

HusztiD 2016.05.14. 14:49 Apple Watch, Kiemelt hírek, Steve Jobs 0 db 391

16825-13879-13811-8873-stevejobs-111007-2-l-l

A Time magazin nem olyan régen arról számolt be, hogy már Steve Jobs idejében szóba jött az egészség téma. Mi több, az egykori vezérigazgató eléggé személyes ügyként kezelte, hogy egyszer megvalósítsanak egy olyan dolgot, amire a tavalyi év folyamán piacra dobott Apple Watch modellek képesek: az egészségünk folyamatos monitorozására.

Tim Bajarin újságíró szerint Stevenél korábban felmerült az egészségügy az Apple termékek kapcsán, azonban sajnos nem élhette meg azt, hogy mindezt viszont lássa megvalósulni a valós életben. Jobs úgy volt az egészségüggyel, hogy szeretett volna egy olyan terméket létrehozni, ami által az emberek javíthatnak az egészségükön. Egy olyan technológiai eljárásra várt, amivel az emberek akár napi szinten is nyomon tudják követni az egészségügyi állapotukat, illetve hogy a készülék felhívja a bajokra a figyelmet.

Apple Watch

Steve-et 2004-ben diagnosztizálták hasnyálmirigyrákkal, ami végül 2011 októberében végzett vele, így nem volt lehetősége, hogy ezt az álmát viszont lássa. 2015 tavaszán megjelent az Apple Watch, ami nem csak, hogy a divat világában állja meg a helyét, de egyben a már említett területen egyaránt. Lényegében az Apple létrehozott egy olyan terméket, amely azon kívül, hogy divatos, egészen sokoldalú, ugyanis a felhasználók általa nyomon tudják követni az egészségügyi állapotukat. Természetesen sokan csak a edzéshez használják, hogy felmérjék hogyan teljesítettek, azonban mint tudjuk, ennél sokkal több mindenre képes az Apple Watch, hiszen akár a Parkinson kór előjeleit is képes észrevenni.

Az Apple Watch tulajdonképpen egy olyan készülék, ami méri az adott felhasználó egészségügyi állapotát. Ilyen például az, hogy hány lépést tett meg, milyen az aktuális pulzusa, illetve egyéb hasonló dolgokat. És mindezt persze úgy csinálja, hogy állandóan kapcsolatban van a telefonunkkal, így az képes az azonnali visszajelzésre. A 2014 folyamán megjelent HelathKit által a fejlesztők egy újabb szintre hozhatják a technológia világát az egészségüggyel, aminek a fejlesztésében természetesen különféle orvosok és kutatók egyaránt részt vesznek.

lab

Tim Bajarin továbbá elmondta, hogy nem olyan régen meglátogatta az Apple egészségügyi laborját, ahol az Apple a legmodernebb eszközökkel és persze szakemberekkel monitorizálják az adatokat. Napi 12 órán át működik ez a labor hétből hat napon át, és itt születnek meg a legfontosabb eredmények, amivel aztán az egészségügyben segédkezhetnek. Itt szinte csak Apple alkalmazottakat vetnek a teszt alá, akik önkéntesen vállalják, hogy edzés közben megfigyeljék és felmérjék az egészségi állapotukat.

Természetesen még eléggé kezdetleges cipőben jár az Apple Watch az egészséget illetően, de ahogy láthatjuk, az Apple nem kevés lépést tett meg annak érdekében, hogy összekösse a kellemest a hasznossal. Reméljük, hogy az elkövetkezendő okosórák, illetve évek folyamán további nagyszerű újítások várnak a készülékre, hiszen ha egy ilyen óra képes az alap adatok elemzésére, akkor az még életet is menthet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!