A legújabb iOS béta külön mappákba rakja a szelfiket és a screenshotokat

UP 2015.07.10. 11:15 Apple, iOS, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 367

Az iOS 9 legújabb bétájában az Apple külön mappát nyitott a Fényképek appben a Selfie-knek és a Screenshotoknak. Ez egy viszonylag aprócska, de hasznos változtatás lehet a felhasználók számára, hogy könnyebben átláthatóvá tegyék könyvtáraikat. 

ios-9-beta-3-1-2-640x410

Ahogy azt tehát a fotón is látni, az iOS 9 mostantól külön veszi az iPhone elülső kamerájával készített képeket, és Selfie nevű mappában tárolja őket, illetve a screenshotokat is külön mappába szelektálja. Azt nem tudni, hogy ezek az újítások már az őszi megjelenésbe is bekerülnek-e majd, de biztosan sok felhasználónak megkönnyítenék az életét.

Tulajdonképpen a Selfie mappa hasonló a Mac-es smart folderekhez, ami összegyűjti az összes képet, ami valamely iOS eszköz elülső kamerájával készült. Egy gyors tesztből kiderült, hogy az iOS nem használ számítógépes arcészlelési algoritmust ehhez a funkcióhoz, ami arra utal, hogy az iOS 9 új mappafunkciója hardver-alapú.

Ami a screenshotokat illeti, nem másról van szó, mint a home és power gombok egyidejű lenyomásával készített képekről. Ez a funkció tulajdonképpen az iOS születése óta létezik, de korábban inkább csak diagnosztikai szerepe volt, viszont a mobilinternet nagy léptékű elterjedésével a screenshot egy gyors és egyszerű módja lett nagyobb mennyiségű információ másolásának és megosztásának.

A Fényképek között megjelenő új mappák mellett az iOS 9 új bétája tartalmazza az Apple új News alkalmazását is, ami egy felhő-alapú tartalomaggregátor, amellyel hozzáférhetünk népszerű cikkekhez és felhasználói feedekhez. Emellett a kezdőképernyős mappákat 4×4-es dizájnnal látták el, így egyszerre 16 appot tárolhatunk oldalanként.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

 1. Henderson - 2015.07.10. 12:51

  Hogyan tudtam eddig meglenni nélküle? :-)

 2. S - 2015.07.10. 13:25

  Miért? Ez egy apró, de jó kis finomítás!
  A részletekre figyelni kell! Üdvözölendő..!
  :-)

 3. Arpi311 - 2015.07.13. 12:06

  Az ios 9-ben eltűnik a lockscreen camera????

Szólj hozzá Te is!