A Foxconn gyárthatja a zafírt a következő telefonhoz

Skarp 2014.11.27. 14:57 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 326

foxconn_zafir_kiemelt

A Foxconn Technology Group, az Apple fő-fő iPhone-összeszerelő partnere a China Economic Weekly értesülései szerint zafírgyártáshoz való infrastruktúra kiépítésébe fogott. Arról már korábban tudni lehetett, hogy 133 hektáros területen építhet kijelzőgyárat az egyik iPhone 6 összeszerelő üzem mellé – nem is akármelyikről van szó, a hírhedt zhengzhouiról. Múlt héten pedig azt tudhattuk meg, hogy a Foxconn Tajvanra is kijelzőgyárat szeretne telepíteni.

A Henan tartományban található gyár tőszomszédságába kerülhetne az üzem, ami a következő generációs Apple termékek zafírkijelzőit fogja gyártani – írja a CEW cikkét szemléző Focus Taiwan. A pletykák nem véletlenül élnek tovább, hiszen jó eséllyel Cupertino nem adta fel zafírral kapcsolatos álmait attól még, hogy az eddigi partner GTAT két hónapja csődöt jelentett. A szaksajtó és a vevők nagyrésze is legalább bizonyos exkluzív modelleken zafírbevonatra számított, azonban a keynoteon csak a Watch kapcsán hangzott el a bűvös szó.

A hír mindenképpen pozitív lehet a zafírhívőknek, miközben friss hírek szerint a Corning a Gorilla Glass új generációját is kifejlesztette már. Miközben a szaksajtó a következő generáció kapcsán is zafírkijelzőket emlegetett, a tajvani gyártók részvényei nagy lendülettel megindultak felfelé, majd mikor kiderült, hogy az Apple mégis a Gorilla Glass mellett döntött a 6-os széria esetében is, a trend gyorsan visszájára fordult. A tajvani elemzők és gyártók mindenesetre bizakodóak és remélik, hogy az esetleges Apple-ös döntés után a példájukat követő többi gyártóval tartós növekedés elé nézhet a helyi zafíripar.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!