Ismét rekordszinten szárnyal az Apple

HusztiD 2014.11.26. 10:46 Apple, Egyéb 0 db 168

Úgy tűnik, hogy mégsem hanyatlik az Apple, ahogyan azt a korábbi vészmadarak megjósolták. Mi sem jobb példa erre, mint a két hete megjelent cikkünk, melyből kiderült, hogy rekordot döntöttek az Apple részvényei, hiszen még soha nem látott magasságba emelkedtek. Most ismételten hasonló történt, azonban két hét alatt meglehetősen sokat duzzadt a vállalat értéke.

Mint az már köztudott, idén az Apple 7-1 arányban osztotta fel a részvényeit. Ma reggelre 119,65 dollárt ért egy AAPL, melyet ha nem osztanak fel, akkor rendes formában 837,13-at ér összesen. Egészen elképesztő, hiszen a két évvel ezelőtti időszakban szárnyalt újra az Apple, ám utána egy kis csökkenés következett, majd fokozatos növekedés. Az új rekordnak köszönhetően a vállalat értéke mára meghaladta a 700 milliárd dollárt – viszonyításképp 2 éve csupán 658 milliárdon állt.

screen-shot-2014-11-25-at-8-39-53-am

Ennek hatására már megindultak a találgatások, hogy mennyit érhetnek majd a későbbiekben a részvények, illetve hogy mikor léphetik túl az ezer dollárt. Fölösleges lenne ebbe belemenni, hiszen bárki tévedhet, mivel nehéz ezeket megtippelni. Viszont tény, hogy az Apple nagyon közel áll az ezer milliárd dolláros értékhez, így ők lehetnek az első olyan vállalat, akik túllépik ezt az értéket. Feltehetően a tavaszi Apple Watch megjelenése majd újra felforgatja a piacot és ismételten rekordot könyvelhetnek el a kaliforniaiak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!