Mi vár az Apple-re?

Skarp 2014.11.18. 15:23 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 6 hozzászólás 864

timcook_nyugdij_kiemelt

Most, hogy a legelvetemültebb fanyalgókon kívül már mindenki belátta, hogy mennyire ügyes vezérigazgató Cook, érdemes elgondolkozni, mi lehet a cég jövője. Ha jobban belegondolunk, beláthatjuk, hogy Tim barátunk sem mai csirke már. Idén ünnepelte 54. születésnapját, ami azt jelenti, hogy legalább még egy évtizedig vezetheti a céget, amennyiben 65 év a nyugdíjkorhatár a cégnél. Nincs okunk feltételezni, hogy eltávolítják pozíciójából amennyiben továbbra is így végzi a dolgát – és miért ne végezné?

Ez azt jelenti, hogy megérheti az iPhone 11S, az iPad Air 15 és az Apple Watch 10 megjelenését is (csak viccelünk, nyilván nem maradnak így az elnevezési sémák ennyi ideig), illetve az iTunes store kibővülését és olyan Mac gépek megjelenését, amikre ma rá sem ismernénk. A kérdés, hogy mi lesz az előtte álló legnagyobb kihívás. Érdemes figyelmünket pár óvva intő példára irányítanunk.

Ilyen a Sony Corp. sorsa. Egykoron ők uralták a hordozható eszközök illetve a tévék és high-end kamerák piacát. A fogyasztói elektronikai ipar irigyelt szereplői voltak 15 évvel ezelőtt. Ez persze jóval azelőtt volt, hogy az Apple megjelentette termékeit, legfőképpen az iPhone-t, ami a piaci érték tekintetében a legértékesebb vállalattá tette a garázsból indult Cupertino székhelyű vállalatot. Vezetőkként figyelmük egy pillanatra sem lankadhat, vagy a japánok sorsára jutnak.

A streaming és e-commerce piacok is komoly feladatot jelentenek majd Tim számára az elkövetkező években. Az Apple már korán és jelentős erőkkel jelen volt ezekben a szegmensekben, azonban számos, később indult konkurens (Amazon, Netflix, stb.) idővel meg fogja koptatni a piaci részesedésüket. Ahogy a 4G és 5G elérés univerzálissá válik, a streaming mindenhol elérhető lesz. A Wi-Fi talán nemsokára a múlt technológiájává válhat.

A mesterséges intelligencia rohamtempójú fejlődésével az Apple-nek résen kell lennie, hogy megelőzhesse elsődleges ellenfeleit etéren is és tíz év múlva is olyan elképesztően sikeres tudjon lenni, mint most. Rövid írásunkat igazából vitaindítónak szántuk Szerintetek merre mozdul majd a cég? Milyen újításokat látnátok szívesen? Milyen termékkategóriákba mozdulhat a cég?

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

 1. Bandita - 2014.11.18. 15:38

  Én még mindíg azt mondom,hogy nagy előrelépés nem történt.Csak csináltak egy mini ipad-et ez lett most az iPhone. De megfelelő konkurencia nélkül a legjobb cég maradthat. Nincs alternatíva jelenleg meg szerintem egy darabig nem is lesz!

 2. monyobmx - 2014.11.18. 17:58

  Hát nekem az iOS 7 megejelenése óta vannak kétségeim. A korábbi operációs rendszereik sokkal de sokkal jobban össze voltak rakva. iPad 4, iPhone 4S tulajdonos vagyok. Az iOS 7 4S-en jónak mondható, a 8.1.1-et iPad 4-en megbántam (magát a 8-at) pedig a hardvernek röhögve kellene bírnia. Landscape módnál recseg ropog, gyári appok esetében is. Nem vitatom a cég pénzügyi sikereit, de az igényesség alábhagyott Steve óta. Ami kő égés. És ezek nem nagy dolgok, nem hiszem h 100x órákat kellene belepakolni abba h az üzeneteknél, mikor landscape módba rakom akkor ne recsegjen ropogjon a rendszer. De szarnak bele. Tudom h nem nagy dolog de ezt nem hiszem Steve ha látta volna akkor nem engedte volna így kiengedni. A 8-ról ne is beszéljünk…

 3. monyobmx - 2014.11.18. 18:10

  Bocs a hibákért, menet közben nem egyszerű írogatni…

 4. Fehérsólyom - 2014.11.18. 21:18

  Kis apró figyelmességek tehetik naggyá. Az átgondoltság hiányzik sok dologból. Ha megfizetnék nekem leírnám ezeket, de én más dolgokkal foglalkozom jelenleg.

 5. Laca - 2014.11.18. 22:44

  Csatlakozom az előttem szólókhoz. A cég ma azért nagy, mert Jobs tette azzá. És a tehetetlenségi nyomaték hajtja még, mint a Titanicot – nem Tim Cook. Ez erős csúsztatás. Jobs soha nem engedett volna piacra dobni ilyen op. rendszert, mint az ios 7, olyan randa telefont, mint az iPone 6, az új OS-ről nem beszélve, ami szintén randa, mint a bűn és recseg-ropog. Persze, használjuk, mert még mindíg a legjobb, de már nem szeretjük – és ez nagy különbség. Hogy mi a jövő? Sokáig még az Apple lesz a legjobb, mert van lóvé, és a fejlesztésekkel röhögve elöl tudnak járni, vagy megvesznek mindent kilóra milliárdokért. Ezért aztán a menedzsment majd abban a hitben lesz, hogy mindezt ők csinálják, pedig az alapító örökségéből élnek. És folyamatosan silányítani fognak mindent, mert a gőgüktől nem látnak majd. És az emberek majd szépen elfelejtik az IOS 6-ot, meg a többi jó dolgot. “Meghalt Mátyás király, oda az igazság…”

 6. Fecc66 - 2014.11.19. 05:26

  Egyre több a pici idegesítő hiba ,bug mindkét OS ben.
  Néha kiábrádító….könnyű a jót megszokni és elvárni. :)
  Remélem visszaáll a rend.

Szólj hozzá Te is!