Battlefield 4 iOS-en – Frostbite tech demo

HusztiD 2014.11.08. 12:14 Apple, iOS 0 db 800

bf4_ios_2-1024x718

A WWDC folyamán nem csak az új iOS 8-at mutatta be az Apple, hanem az új Metal API-t is, melynek segítségével a fejlesztők látványosabb játékokat készíthetnek iOS-re. A Metalnak hála a Frostbite motor megalkotói elkészítettek egy tech demo-t, amelynek köszönhetően kompromisszumok nélkül fut a Battlefield 4 a mostani iOS eszközökön.
A hivatalos blogon számoltak be a fejlesztők az esetről. Sajnálatos módon csupán két képet tettek elérhetővé, videót nem. Az információk szerint eddig szinte lehetetlen volt elhozni a Battlefield 4-et az iOS eszközökre, hiszen akkor nagyon kompromisszumhoz voltak kötve a fejlesztők. A Metal-nak hála sokkal több tárgyat és effektet pakolhatnak az alkalmazásba, mindet persze valós időben. Egyelőre nem tudni, hogy lesz-e belőle letölthető tech demo, de viszont a későbbiek folyamán esélyes, hogy láthatunk róla valamilyen videót is. Sajnos ez a dolog még nem jelenti azt, hogy hamarosan kapunk egy Battlefield 4 iOS portot, azonban nem kizárt, hogy belátható időn belül kaphatunk Frostbite motor hajtotta játékokat.
A júniusi rendezvényen egyébként demózott az Apple is az Epic Zen Garden-nel, ahol a Metal grafikus keretrendszernek köszönhetően hihetetlen látvány tárult a nézők szeme elé, hiszen 1.3 millió poligon mutatkozott meg egyszerre az iPad Air képernyőjén.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!