Végre HealthKit-kompatibilis a Nike+ Running

Skarp 2014.10.29. 19:04 Apple, iOS, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 517

nikerunninghealth_kiemelt

Ha meg kéne mondanom, hogy az iOS 8 kijövetele óta melyik appnál reklamálták az ismeretségi körömben (meg úgy általában is) a legtöbben a Health-integrációt, akkor az biztos a Nike+ Running futóalkalmazása lenne. Ennek vége, ugyanis végre megérkezett az új, 4.6-os verzió, így már nem csak a FuelBand támogatja az Apple új egészégügyi fókuszú API-ját.

A Health appba tehát ezentúl becsatornázhatjuk az alkalmazásban mért, vagy keletkezett adatokat, de az újdonságok nem merülnek ki ennyiben. A kommunikáció kétirányú, ugyanis a Health-ben akkumulálódott adatokhoz (pl. szívritmushoz) a Nike+ is hozzáfér, így az is pontosabb információkat tudjon megjeleníteni. Ha rendelkezünk a Wahoo Tickrrel vagy bármilyen szívritmust mérő Bluetooth 4.0-kompatibilis eszközzel, akkor természetesen ahhoz is hozzá tud férni.

Az új iPhone 6 és 6 Plus telefonok tulajainak is van jó hírünk, az alkalmazást most már az új képernyőméretekre is optimalizálták, nem a kisebb felbontásról kerül felméretezésre az app az új készülékeken. Az M8 koprocesszornak köszönhetően most már a szintkülönbséget is képes kezelni és megjeleníteni. Mivel ez a GPS alapján is számolható, elvileg 5S-en is működik, de várhatóan jóval pontatlanabbul, mint a barométerrel ellátott M8-as chipet használó új modellek esetében.

Gyorsabban és egyszerűbben tudjuk indítani a futásokat, illetve jobbra és balra swipeolással könnyebben tudjuk kezelni a zenét, a térképet és a statisztikákat. A felhasználói felület is frissült. Töltsétek bőszen, a cirka 46 megás update innen tölthető ingyen az App Store-ból.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Mukiens - 2014.10.29. 20:02

  Tök jó, csak összeomlik az alkalmazás a frissítés után.

 2. Yooozi - 2014.10.29. 20:45

  Nálam megy rendesen i5

 3. Baro Marci - 2014.10.30. 09:38

  Nagyon jo, csak nem indul el

 4. Tuba - 2014.10.31. 18:00

  Egyet hiányolok, hogy sem pillanatnyi- sem átlagsebességet nem tud mérni km/h-ban, sokszor jól jönne, hogy lássam mennyivel futok… a riválisai mind tudják. :(

Szólj hozzá Te is!