Újabb cégek pártolnak át a túlkomplikált és félkész CurrentC oldalára

Skarp 2014.10.27. 18:18 Apple, iOS, Kiemelt hírek 0 db 334

cvsriteaid_applepay_kiemelt

Újabb hálózatok hátrálnak ki az Apple Pay mögül, ezúttal gyógyszertárak. A CVS és Rite Aid nevű patikaláncok a The New York Times tudósítása alapján elkezdték kikapcsolni NFC kompatibilis termináljaikat, hogy az Apple Pay használatát ellehetetlenítsék – mindezt államokszerte. Utóbbi cég szóvívője szerint a vállalat “jelenleg nem fogadja el az Apple Pay-t” és a vezetőség “jelenleg is a különböző opciókat mérlegeli”. A CVS képviselői nem válaszoltak a a NYT megkeresésére, s az Apple sem kívánta kommentálni a történést. Az új technológiákért felelős MasterCardos fejes, Ed McLaughlin viszont úgy fogalmazott, szerinte a vevőknek szabadon kéne tudniuk úgy fizetni, ahogy csak akarnak, és várja, hogy a CVS és a Rite Aid mikor kapcsolja vissza a terminálokat boltjaiban.

Sokan úgy gondolják, hogy a Gaphez, a Walmarthoz és a Best Buyhoz hasonlóan ők is az MCX-tagságuk miatt táncoltak vissza, ugyanis a Merchant Customer Exchangehez tartozó cégek jellemzően a QR-kód alapú CurrentC rendszer mellett teszik le voksukat, ami teljesértékűen jövőre lesz elérhető, legalábbis egy belsős Rite Aid körlevél alapján. A két hete indult Apple Payt 200 ezer helyen fogadják el jelenleg is, s a fordulatban szerepet játszhat az is, hogy a legnagyobb konkurensnek számító Walgreens az egyik legnagyobb támogatója az Apple mobilfizetési rendszerének, 8000 kirendeltségükben fogadva el a telefonos fizetési módszert.

A Rite Aid egyébként még hét elején nyomta ki a nem hivatalos támogatást lehetővé tevő terminálokat, ellehetetlenítve az Apple Pay és Google Wallet kontók használatát, ami nagy felháborodást okozott az iPhone-tulajdonosok és minden bizonnyal a Google Wallet-felhasználók között is. Bár a cég hivatalosan nem támogatta a platformot, meglévő NFC-termináljaikon így is működött a telefonos lecsipogtatás. A CVS pár nappal később követte konkurenciája példáját, minden bizonnyal az Apple Pay hátráltatása érdekében. Ennek következtében persze a Google Wallet fizetések itt is lehetetlenné váltak. A CurrentC bizonyos források szerint nem annyira meggyőző, mint amilyennek az MCX szeretné hogy tűnjön.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!