Továbbra is az Apple a legértékesebb világmárka

HusztiD 2014.10.10. 12:34 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 330

apple-is-now-the-most-valuable-company-in-history-5fc8fe03fd

Ahogyan azt már megszokhattuk, mindig készül valamilyen felmérés, amely az Apple-t is érinti. Most például az Interbrand Best Global Brands jelentkezett a legújabb kutatással, amelyben a különféle világmárkákat rangsorolták több szempontot figyelembe véve. Tavaly megtörtént a trónfosztás, hiszen az Apple megtörte a Coca Cola sikerét, amely 13 éven át volt képes tartani az aranyérmes helyét, erről röviden írtunk is tegnap.

Tehát idén megőrizte az Apple az első helyét, amely talán nem is csoda. Egy év alatt 21%-ot fejlődtek, a cég értéke pedig 118.9 milliárd dollárra tehető. Második helyen a Google található meg, akik 15%-ot fejlődtek, illetve ők a második olyan vállalat a listán, akik 100 milliárdos érték fölött állnak. Harmadik helyen 3%-os növekedéssel a Coca Cola, negyediken az IBM 8%-os eséssel míg az ötödiken a Microsoft áll, akik plusz 3%-os növekedésre voltak képesek.

Nagy növekedést ért el az Amazon is, hiszen 25%-kal gyarapodtak, így a vállalat értéke 29.5 milliárd dollárra ment fel. A legnagyobb ugrást a Facebook érte el, hiszen idén már a 29. helyen állnak, mivel egy év alatt 86%-os pluszt értek el. Hogy ne csak növekedésről számoljunk be, így érdemes szót ejteni a Nokiáról is, akik egy év alatt 44%-ot estek vissza. Idén ők tudhatják maguknak a legnagyobb csökkenést, ez a lista 98. helyére volt elegendő 4,138 milliárd dollárral.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Patrik1 - 2014.10.10. 17:10

    Meg hogy Steve nelkul nincs Apple :) folyamatosan arról lehet olvasni az iMagazin-on is hogy rekordokat döntöget az Apple.

Szólj hozzá Te is!