Isaacson-nak is bejön az Apple Watch

Skarp 2014.10.07. 13:54 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 219

walter_isaacson_kiemelt

Steve Jobs életrajzának írója, Walter Isaacsonnak a héten új könyve jön ki a tengerentúlon “The Innovators: How a Group of Hackers, Geniuses, and Geeks Created the Digital Revolution” címmel. A könyv lényegében Jobs és a többi úttörő életén keresztül mutatja be, milyen befolyással voltak ezek az emberek az információs korra, amiben élünk.

A Gizmodonak a könyvről nyilatkozó szerzőt a techlap több dologról is megkérdezte: pl. hogy a mi a véleménye arról, hogy jelenleg úgy tűnik, hogy a Szilícium-völgy cégei valós innováció helyett inkább azzal vannak elfoglalva, hogy járulékos, mellékes módosításokat végezzenek meglévő fogyasztói termékeiken. Az Apple új okosórájáról alkotott véleményére is kiváncsiak voltak és arra is, hogy ő maga venne-e egyet. Így válaszolt: “Igen. Úgy gondolom, hogy az Apple Watch rendkívül cool termék.”

Kitért arra is, hogy véleménye szerint az Apple által követett út vezet a jövő felé, azzal, hogy személyesebbé, emberközelibbé teszi a technológiát. “Amikor az órám egy érintésével Uber fuvart tudok rendelni, az azt hiszem olyan innovációs lépés, amit egy évtizede ijesztőnek tartottunk volna.” Isaacson sok időt töltött Jobs-szal, mint hivatalos életrajzírója, így egyike a kevés embernek, aki pontosan ismerte Steve személyiségét.

Fontos azt is megjegyezni, hogy mégis csak a Watch az első új termék a cégtől, amihez Jobsnak már semmi köze sem volt, hiszen a projekt röviddel a halála után kezdődött el. Isaacson egyébként úgy gondolja, hogy a digitális világ által a mesterséges intelligencia fejlesztése felé fordított fő csapásvonal téves, helyette úgy véli, hogy a technológia még személyesebbé és intimebbé tétele a jó irány, pont ezért gondolja az Apple Watch-ot remek terméknek.

Valószínűleg az író szerint valami olyasmi lehet a megfelelő irány, mint amit Spike Jonze Her (A nő) c. filmjében láthattunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!